İlaç sisteminden dolandırıcılık yapıyorlar!

Sağlık sektörünün teknolojiyle buluşmasının ardından dolandırıcılıklar da elektronik ortamdan yapılmaya başlandı.
A.D. isimli bir vatandaş, haberi olmadan kendi adına fiyatı 1900 liraya kadar çıkan ilaçların alındığını, bu ilaçların el altından satıldığını iddia ediyor.

SGK TARAFINDAN KARŞILANAN İLAÇLARI SATIYORLAR

A.D. isimli vatandaşın iddiasına göre, elektronik ortamdan kendisine reçete hazırlanıyor. Hazırlanan reçete ile eczaneye giden dolandırıcılar fiyatı 1900 liraya kadar ilaçları cüzi bir miktar karşılığında satın alarak piyasaya fahiş fiyatlarla satıyor.
İstanbul’da hemofili hastası olan A.D. isimli vatandaşın adına Haydarpaşa Numune Hastanesi Nöroloji Bölümü tarafından MS hastası raporu çıkarıldı.

‘BENDEN HABERSİZ ADIMA RAPOR ÇIKARMIŞLAR’

A.D. isimli vatandaş çocukluğundan beri hemofili hastası olduğunu, 6 aylıkken bu hastalığın teşhisi konduğunu söyledi. ‘Faktör 8’ adlı ilaç kullandığını belirten A.D. en son ilaç alma döneminde kendisine Kadıköy Ecza Deposu tarafından telefon geldiğini ve haberi olmamasına rağmen kendi adına MS hastası şeklinde rapor hazırlandığı iddia etti.



Haydarpaşa Numune Hastanesi, Nöroloji Bölümü doktoru Mehmet Gencer tarafından 19 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen elektronik raporda A.D.’nın hiç tedavi edilmemesine rağmen Demiyenlinizan Hastalıkları ( Lokodistrofil, Multi Skleroz v.b) G35 MULTİPL SKLEROZ tanısı konulduğu iddia edildi.

‘BENİM ADIMA İLAÇ ALIYORLAR’

Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne hiç gitmediğini söyleyen A.D. “Benim adıma Haydarpaşa numune hastanesinden rapor çıkartılıyor. Raporda sözde hastalığım ‘demiyalizim’ hastalıkları olarak belirtiliyor. 19-06-2015 tarihinde Mehmet G. adında doktor tarafından benim adıma çıkarılan rapordan benim haberim olmadan eczanelerden ilaç alınıyor.



Benim adıma Haydarpaşa Numune hastanesinde hazırlanan rapor ile Avonex 30 MCG 0,5 mg’lık ilaç alınıyor. İlk ilacı 19. 06. 2015 tarihinde alıyorlar. İkinci ilacı ise 09.10.2015 tarihinde alıyorlar.

Ayrıca 29.01.2016 tarihi için bir de sisteme ilaç giriliyor. İlacın piyasa değeri yüksek olduğundan dolayı Kadıköy Ecza Deposu’nda bulunan Recep Bey, benim sıkıntı yaşayabileceğimi, hemofili hastalığımla ilgili raporlarımın iptal edilebileceğini belirtti. Benim Hemofili rahatsızlığım olduğu için, raporlarım iptal olabilir. Raporlarım iptal edilirse ben kullanmam gereken ilaçlarımı temin edemem. ” dedi.

Hemofili hastalığı sebebiyle kullandığı raporun iptal olması durumuyla karşı karşıya kalan A.D. bu olaydan 1 ay sonra ikinci bir şok yaşıyor. Pendik Devlet Hastanesi Nöroloji Bölümü doktoru Ertürk Saraç’ın kendisini sözde muayene ettiğini E-Devlet sistemi üzerinden gören A.D. bu hastane tarafından da kendisi adına ilaç yazıldığını iddia etti.



DOKTORLAR DA İŞİN İÇİNDE’

Piyasa değerini araştırdığımız ‘Avonex 30 MCG 0,5 mg’lık’ ilacın sigorta olmadan satış fiyatının yaklaşık 2 bin lira olduğunu öğrendik. İlaç MS hastalığı ataklarını önlemede kullanılmaktadır.

Kendisi adına hazırlanan raporlarla ilaçların nereden alındığını öğrenemediğini söyleyen A.D. “Ben bu işin organize bir iş olduğunu düşünüyorum. Haydarpaşa Numune Hastanesi, Pendik Devlet Hastanesi, Eczaneler, Nöroloji bölümlerinde ben olmadan sözde beni muayene edip, bana rapor yazan doktorların hepsinin bu işin içinde olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Bu kişilerin cezalandırılmasını isteyen A.D. “Kendim hastaneye gidip hiçbir doktorla görüşmedim. Çünkü bu olay bu kadar kolay yapılacak bir olaysa, silinmesi de çok kolay olabilir diye düşündüm. Devletin doktoru bunu yapabiliyorsa, her şeyi yapabilir. Ben olayın ört bas edilmemesini istediğim için ilk önce sizinle görüşmek istedim. “ dedi.


İddiaların odağında olan Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Pendik Devlet Hastanesi ile görüştük. Görüşmemizin sonucunda hastane yönetimleri iddiaların araştırılacağını ve gerekli incelemelerin mağdur olan vatandaşın şikayeti sonrasında başlatılacağını söylendi.

Kaynak: sozcu.com.tr / Gökhan GÜLLÜHAN – Abdullah GÜLERER

    :

    :

    :

    :

    "İlaç sisteminden dolandırıcılık yapıyorlar!" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete