Günün Videosu

Canan Karatay'dan lahmucun yorumu

Prof. Dr. Karatay: "Lahmacun bizim en önemli fast foodumuzdur."
Elazığ'a, konferansta konuşmak için gelen Prof. Dr. Canan Karatay, lahmacun yediği sırada çekilen ve gündeme oturan fotoğraflarına yönelik eleştirilere bir kez daha cevap vererek, "Pizza hamuru kalın ve tehlikeli. Lahmacun hamuru ince, üzerinde et, soğan, sebze yanında da yayık ayranı var" dedi.

Lahmacun yediği fotoğrafların medyada yayınlanmasıyla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, Elazığ'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam' konulu konferansta konuştu. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans öncesi Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Elazığ'da görev yapan basın mensuplarına verilen bisikletleri dağıttı. Bisiklet dağıtımına katılan Prof. Dr. Karatay, burada sağlıklı yaşamın ve sporun önemine dikkat çekti.

PİZZANIN HAMURU KALIN, LAHMACUNUN İNCE'

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nun "Yediğiniz lahmacunlarla ulusal basında uzun süre gündemde kaldınız" sözlerine karşılık Prof. Dr. Karatay şunları söyledi:

"Hamur işine çok karşı değiliz tabi ama hamur işi ince olduğu zaman faydalıdır. Biliyorsunuz benim kitabımda lahmacun tarifi bile var. Ben ne desem günlerce konuşuluyor. Onun için yiyip yememem önemli değil. Benim zaten kitabımın 263'üncü sayfasında lahmacun tarifi var. Diyet listemde de var. Bir daha söylüyorum lahmacun Türkiye'nin en sağlıklı fast foodudur. Başka şeye heveslenip gitmeyin. Pizza tehlikeli. Pizzanın hamuru çok kalın. Pizza İtalyanca. Lahmacun Türkiye'nin en önemli yemeğidir, fast foodudur. Bir kere altındaki hamur incedir, üstünde et vardır, etin içinde soğan vardır, sebze vardır, üstünde maydanoz ve yeşil soğan vardır, yanında da yayık ayranı vardır. Proteini, karbonhidratı ve yağı dengeli olarak vücudunuza girer." dedi.

Konuşmaların ardından Elazığ'da görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarına 50 bisiklet dağıtıldı. Prof. Dr. Karatay, daha sonra katıldığı 'Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam' konulu konferansta konuşmasını yaptı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Canan Karatay'dan lahmucun yorumu" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete