'Şeker bağımlılığı uyuşturucu bağımlılığından farklı değil'

Avustralyalı bilim insanları, şeker bağımlılığının uyuşturucu bağımlılığından farklı olmadığını, şeker tüketmeyi bırakan bağımlıların benzer sorunlar yaşadığını aktarıyor.
Independent'ın haberine göre, Avustralyalı bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar, şeker bağımlılığının uyuşturucu bağımlılığından daha farklı olmadığını gösteriyor.

Queensland Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, yüksek şeker tüketiminin beyinde kokain kullanımına benzer biçimde dopamin seviyelerini artırdığını belirtiyor.

Yapılan araştırmaya göre uzun vadeli şeker tüketimindeyse dopamin seviyelerinde düşüş gerçekleşmeye başlıyor. Böylece insanların benzer dopamin seviyelerine ulaşmak için gittikçe daha çok şeker tüketmesi gerekiyor, aksi takdirde depresyon belirtileri görülmeye başlanıyor.

Araştırmacılar, yapılan başka bir araştırmadaysa sürekli şeker tüketiminin yeme bozukluklarına yol açtığını ve bireylerin davranışlarını değiştirdiğini söylüyor.

Nörobilim uzmanı Selena Bartlett, nikotin bağımlılığını tedavi etmek için kullanılan ilaçların, şeker bağımlılığını tedavi etmek için de kullanılabileceğini aktarıyor. Bartlett, aşırı şeker tüketiminin kilo almaya yol açtığını ve şeker kullanımının yol açtığı bağımlılığın "tütün, kokain ve morfine" benzer biçimde işlediğini aktarıyor.

    :

    :

    :

    :

    "'Şeker bağımlılığı uyuşturucu bağımlılığından farklı değil'" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete