Günün Videosu

Artık ‘sahte eczane’ açılamayacak

Kiralık eczacı diplomasıyla eczane açmanın önüne geçen yönetmelik yürürlüğe girdi
Türk Eczacıları Birliği(TEB), eczacı diploması kiralayarak eczane açmanın önüne geçen yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini açıkladı. 

SAHTE ECZANELERE GEÇİT YOK

TEB’in yaptığı yazılı açıklamada, eczacı olmayanların diploma kiralayarak ‘sahte eczane’ açmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti. Uzun süredir mücadele ettikleri muvaazalı eczaneler konusunda önemli bir yol kat ettiklerini belirten TEB’in, halk sağlığı ile oynayan sahte eczaneler hakkında yaptıkları yazılı açıklama şöyle;

“Bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliği ile, muvazaalı eczane açmak isteyen kişilerle ilgili Bölge Eczacı Odalarımız ve Sağlık Müdürlükleri eşgüdüm içinde çalışacak, odalarımızın hazırlayacağı rapor, eczane açılışlarında daha belirleyici hale gelecek. İllerde kurulacak ortak komisyonlarda sonuç alınamaması durumunda dosya Ankara’ya iletilerek birliğimiz ve Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek.”

Geçen yıl içerisinde muvazaalı eczaneler ile ilgili benzer bir uygulamayı Sağlık Bakanlığı ile ortak yapmıştıkları anımsatılan TEB açıklamasında, “İl Sağlık Müdürlükleri, Birliğimiz ve Bölge Eczacı Odalarımızın gayretiyle, Sadece 6 ay süren o dönemde hiç muvazaalı eczane açılmamıştı” denildi.

Kiralık eczacı diplomasıyla eczane açan kişilerin, hastaları birer müşteri olarak gördüğü ve kamuyu dolandırmak için her türlü sahteciliği yaptıklarına dikkat çekilen açıklamada, bu amaçlarını gerçekleştirebilmek ve eczane açma ruhsatını alabilmek için, her türlü hileye başvurdukları ileri sürüldü. TEB açıklamasında, yönetmelik’ten aldıkları yetki ile bundan böyle sahtecilere geçit vermeyeceklerini kaydetti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Artık ‘sahte eczane’ açılamayacak" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete