Günün Videosu

Bilim insanları Zika virüsünün gen şifrelerini çözdü

Brezilya'da yapılan yeni bir araştırmada Zika virüsünün DNA dizilimi keşfedildi. Bu da tedaviye umut olması bakımından büyük önem taşıyor.
CNN’den Michael Martinez, Mayıs 2015′de Brezilya’da ortaya çıkan ve sonrasında tüm Amerika kıtasına yayılan Zika virüsünün gen şifrelerinin çözüldüğünü yazdı. Habere göre, virüsün insan vücudunda nasıl davrandığı ortaya çıkarılarak aşıların ve yeni testlerin geliştirilmesine olanak sağlanmasının önü açıldı.

VİRÜS ÖRNEKLERİNİ ANALİZ ETTİ

Federal Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, Zika virusünün genetik hücresini alıp bebeklerin biçimsiz doğmasının Mikrosefali hastalığına bağlı olduğunu öğrendiler. Araştırma çerçevesinde hamile kadınların amniyo sıvıları ile geçen hafta Brezilya’nın Paraiba eyaletinde doğumdan hemen sonra ölen ve mikrosefali vakası tanımlanan fetüslerin beyinlerinden alınan virüs örneklerini analiz etti.

Araştımacılardan Prof. Renato Santana, elde ettikleri bulgularla virüsün bir yetişkini yani hamile kadını değil de bebeklerin beynini seçme nedenini anlayabileceklerini söyledi.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bilim insanları Zika virüsünün gen şifrelerini çözdü" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete