Günün Videosu

Bilal Erdoğan Kırgızistan’da ters köşe oldu!

Bilal Erdoğan, Kırgızistan için 'burası atavatanımız' dedi, aynı saatlerde Kırgız Cumhurbaşkanı, Rusya krizi için Türkiye'yi suçladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu’nun ofisini açmak üzere Kırgızistan’a gitti.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Bilal Erdoğan, Kırgızistandayken, Kırgız Cumhurbaşkanı’ndan Ankara’yı üzecek açıklama geldi. Kırgizistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Rus uçağının düşürülmesi konusunda Türkiye’yi sert sözlerle eleştirerek, “Ankara büyük yanlış yaptı” dedi.

Bilal Erdoğan, Bişkek’te bugün yaptığı temaslar sırasında Kırgizistan’dan “burası bizim Ata vatanımız” diye bahsetti. Erdoğan, “Kırgızistan halkı, mert, sevecen ve cana yakın bir halk. Kırgızistan bizim için bir ata vatanı. Burada kendimizi yabancı gibi hissetmiyoruz. Geleneklerine çok bağlı bir halktır. Kırgız geleneklerinin, yaylalarına çıktığımız zaman ve çadırlarında oturduğumuz zaman kendimize ne kadar yakın olduğunu gördük” dedi. Bilal Erdoğan, Türk vatandaşlarına da “Kırgizistan’ı daha çok ziyaret etmeleri” çağrısında bulundu.

Ancak Bilal Erdoğan’ın bu açıklamalarıyla aynı saatlerde, “Atavatan”ın Cumhurbaşkanı Atambayev de basın toplantısında Türkiye’yi, düşürülen Rus uçağı nedeniyle sert sözlerle eleştirdi. Rusya’nın Tass haberAjansının haberine göre Atambayev, “Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi çok büyük yanlıştı” diye konuştu. Atambayev, “Türkiye bu davranışı ile 25 yılda kurulmuş olan iyi ilişkileri bozdu” ifadesini kullandı. Türkiye ve Rusya’ya ilişkileri yeniden düzeltmek için yollar bulmaları çağrısında bulunan Kırgız Cumhurbaşkanı, “Türkiye iyi düşünmeli ve doğru olanı yapmalıdır” diyerek, özür imasında da bulundu.

Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri düzeltmek için “ilk adımı atması gerektiğini” söyleyen Atambayev “Türk Cumhurbaşkanı’nın bu olaydan üzüntü duyduğunu biliyorum. O jeti vuranlar, aynı zamanda Rusya ile ile ikili ilişkileri de vurmuş olduklarını anlamıyorlar” dedi.

TAYYİP ERDOĞAN’A “AĞABEY” DİYORDU

Rus uçağının düşürülmesi konusunda açık ifadelerle Türkiye’yi suçlayan ve Ankara’nın özür dilemesini ima eden Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev ile, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilişkileri çok iyiydi. İlişkilerin düzeyini Atambayev, Ankara’ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette, kamuoyu önünde Erdoğan’a “ağabey” diyerek göstermişti. Atambayev, Erdoğan’dan Kırgizistan’ın Türkiye’ye olan 50 milyon dolar borcunu silmesini istediklerini şu sözlerle anlattı; “Tayyip Ağabey’i sıkıştırdık, dedik para ver. Tayyip Ağabeyimiz de dedi, niye böyle sıkıştırıyorsun? Dedim, başka bir ağabeyimiz yok.”

Kaynak: Zeynep Gürcanlı / hurriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bilal Erdoğan Kırgızistan’da ters köşe oldu!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete