AB-Türkiye Zirvesi’nde taslak metin üzerinde uzlaşıldı!

AB-Türkiye mülteci zirvesinde üzerinde uzlaşılan taslak metne göre, Türkiye için Haziran sonu itibariyle vize serbestisi geliyor.
AB-Türkiye mülteci zirvesinde anlaşılan taslak metne göre, Türkiye’nin 2018 yılı sonuna kadar 3 milyar euro daha almasına karar verildi. Yunan adalarından Türkiye’ye gönderilen her bir Suriyeli için AB Türkiye’den 1 Suriyeli mülteci kabul edecek. Taslak metne göre, tahmin edildiği gibi sonbahar itibariyle değil Türkiye’ye Haziran sonu itibariyle vize serbestisi tanınacak.

AB ÜLKELERİNE SERT ELEŞTİRİ

Bazı AB ülkeleri tarafından alınan tek taraflı önlemleri eleştiren Merkel, sığınmacı krizine sürdürülebilir bir çözüm bulunması için AB ülkelerinin ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Merkel, AB ülkeleri arasında serbest dolaşıma imkan veren Schengen sisteminin devam edebilmesi için dış sınırların güvenliğinin sağlanması gerektiğini ve Ege’de bunun ancak Türkiye ile işbirliği içinde sağlanabileceğini bildirdi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: ZİRVE DÖNÜM NOKTASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel’de bugün yapılan Türkiye-Avrupa Birliği zirvesinde Türkiye’nin AB üyelik sürecinin ele alınacağını belirtirken, zirvenin bir “dönüm noktası” olmasını umut ettiğini söyledi.

Reuters, zirve öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu’nun şu sözlerini aktardı: “Türkiye AB ile çalışmaya ve AB üyesi olmaya hazır. Türkiye AB Zirvesi’nde Türkiye’nin AB üyelik süreci ele alınacak, zirvenin bir ‘dönüm noktası’ olmasını umut ediyorum.”

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AB-Türkiye Zirvesi’nde taslak metin üzerinde uzlaşıldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete