Dokunulmazlık oylamasında hangi partiden kaç fire var?

Meclis Genel Kurulu'ndaki dokunulmazlık oylamasının ik turunun sonuçlanmasının ardından, hangi partide kaç fire olduğu tartışılıyor.
Meclis Genel Kurulu'nda dokunulmazlık teklifinin görüşmeleri yapıldı ve oylama sonucunda 348 Kabul, 155 Ret ve 8 çekimser oy ortaya çıktı.

Bu sonuçla Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinde maddelere geçilmesi 348 evet oyuyla kabul edildi. Teklif, referanduma sunulmanın alt sınırı olan 330 şartını aştı, ancak referandumu zorunlu olmaktan çıkaran 367 oya ulaşamadı. Referandum aralığında kabul oyu aldı.

Öte yandan oylamadaki firelerde tartışma konusu oldu.

Buna göre 133 milletvekili olan CHP 131 kişi ile Meclis'te idi. 317 milletvekili olan AKP 316 kişi ile; 40 milletvekili olan MHP 34 vekil ile; 59 milletvekili olan HDP ise 52 milletvekili ile Meclis'te oy kulllandı.

ASIL FİRE CHP'DE Mİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen ‘evet’ diyeceğiz” açıklaması ise, fire ile karşılanmış görünüyor. 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına rağmen ‘Hayır’ oyu kullananların sayısının az olmadığı düşünülüyor. Nisan ayında konunun gündeme gelmesinin hemen ardından Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Fikri Sağlar, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı ve Mehmet Tüm oylamada hayır oyu vereceklerini açıklamışlardı. Oylamaya katılmayacak milletvekilleri de olması beklenirken bu yönde ilk açıklama bugün CHP’nin Tunceli milletvekili Gürsel Erol’dan gelmişti.

Evet oyu vereceğini duyuran partilerin geneline bakıldığında ise, oylamaya katılım sayıları göz önünde bulundurulduğunda dahi ortaya çıkan tablo AKP, MHP ve CHP'de fire olduğuna işaret ediyor.

    :

    :

    :

    :

    "Dokunulmazlık oylamasında hangi partiden kaç fire var?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete