27 Nisan soruşturmasında flaş gelişme!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın 27 Nisan "e-muhtırasına” ilişkin soruşturma kapsamında dönemin DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu’yu tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı.
Büyükanıt'ın tek şüpheli olarak yer aldığı soruşturmada daha önce de AKP'den ayrılarak DYP'ye geçen eski Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın tanıklığına başvurulmuştu.

Savcılık, Kandoğan'ın ifadesinde, “O dönem, TSK mensubu emekli ve muvazzaf askerlerin 27 Nisan günü TBMM'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi oturumuna katılmamaları için Ağar ile Mumcu'ya, baskı yaptığını” iddia etmesi üzerine harekete geçti. Ağar ve Mumcu tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

ÖLÜM TEHDİTLERİ ALDIM

Eski vekil Kandoğan ifadesinde, 27 Nisan sürecinde DYP'yi kendisi ve Ağar ile birlikte Meclis'te 4 kişinin temsil ettiğini belirterek, ”Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde AKP tarafından Abdullah Gül'ün aday gösterilmesi sonrasında ve seçimde, Gül'ün eşinin türbanlı olması sebebiyle TSK mensubu emekli ve muvazzaf askerler tarafından Ağar ve Mumcu üzerinde baskı kuruldu. Ağar ve Mumcu bir süre bu baskıya direndi ancak daha sonra dirençlerini kaybetti. Genel Başkanımız ve parti yönetimi de, bana ve diğer milletvekili arkadaşlarıma 27 Nisan 2007 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi oturumuna katılmamamızı söyledi. Aynı askerler tarafından bize de baskı yapıldı ve oturuma katılmamamız için ölüm tehditleri içeren telefonlar dahi geldi” demişti.

Kaynak: Asuman Aranca - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "27 Nisan soruşturmasında flaş gelişme!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete