CHP neden ‘evet’ dedi?

AKP’nin dokunulmazlıkları kaldıran düzenlemesini tam olarak benimsemeyen CHP, referandum ve ‘batılı seçmenlerimize anlatamayız’ endişeleri nedeniyle fikir değiştirdi ve ilk oylamaya göre daha fazla “evet” oyu çıktı.
CHP'nin kendi içindeki tartışmalara karşın 2. tur oylamada ‘evet' demesinin dört önemli gerekçesi bulunuyor. Bu gerekçeler şöyle:

* Oy oranımızın yüksek olduğu batıya anlatamayız

* HDP'lilerle birlikte hareket ediyor gibi algılanırız

* Referandum tuzağına çekilerek bundan sonra da çifte sandıkla partili cumhurbaşkanı teklifini de toplumun önüne koyabilirler.

* Yılladır dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz, ancak topluma medya gücünü elinde bulunduran AKP'nin teklifinin yolsuzlukları koruduğunu yeteri kadar anlatamayız.”

AKSİ GÖRÜŞ DE VAR

CHP içinde dokunulmazlıkların kaldırılmasını istemeyen milletvekillerinde ise “Toplum bölünür”, “Muhalefetin siyaset yapmasına engel olunur” düşüncesi hakim. CHP, AKP'nin yolsuzlukları kapsamayan teklifine başından beri sıcak bakmamıştı. CHP, oylama günü son anda bile bakanlar da dahil olmak üzere ‘kürsü hariç' olmak üzere dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren teklifini yeniledi.

Sarayın isteği doğrultusunda AKP'nin dokunulmazlıkları referanduma götürmek ve aynı dönemde ‘partili cumhurbaşkanı' için de bir sandık kurulma ihtimalini değerlendiren CHP, hem ‘'Evet'' hem ‘'Hayır'' demek zorunda kalacaktı. Bu çekince dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olan bazı CHP milletvekillerinin de “Evet'' oyu kullanmasına neden oldu.

Kaynak: Başak Kaya | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "CHP neden ‘evet’ dedi?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete