close

Çağdaş Gazeteciler Derneğinden gazeteci Tartanoğlu'na destek!

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Sinan Tartanoğlu'nun kamu kurumlarında “tanık koruma” adı altında başlatılan sözde terörle mücadele yöntemi ile ilgili 17 yıldan 35 yıla kadar hapsi istendi.
Tartanoğlu'nun haberi haberimiz, davası davamızdır diyen Çağdaş Gazeteciler Derneği, 'Onun imza attığı haber bizde imzamızı atıyoruz' ifadelerini kullandı.

İşte  Çağdaş Gazeteciler Derneğinden yapılan Sinan Tartanoğlu açıklaması:

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Sinan Tartanoğlu, kamu kurumlarında “tanık koruma” adı altında başlatılan sözde terörle mücadele yöntemini, İçişleri Bakanlığı’nın kurumlara gönderdiği belgeyle haberleştirdi.  Sınav soruları, kişisel veriler, hasta bilgileri gibi gizli kalması gereken verileri gizli tutamayan birçok kuruma gönderilen “gizli” ibareli o yazıyı haber yaptı. Kısacası devlet içinde emir ve talimat yoluyla uygulanmaya çalışılan bir pespayeliği ortaya çıkardı.

4 Mart 2016’da Cumhuriyet gazetesi manşetinde yer alan habere, 21 Nisan’da Emniyet Genel Müdürlüğü şikayetçi olmuş... Savcılık yememiş içmemiş soruşturma başlatmış ve olayı ortaya çıkaran gazeteci Sinan Tartanoğlu’nun 17 yıldan 35 yıla kadar hapsini istemiş!!!

Haberin emniyet teşkilatını küçük düşürmeyi amaçladığını savunanlar, yaptıkları bu işle kendilerini küçük düşürdüklerinin farkında değiller. Anlaşılan, birileri bütün ağaçların aynı boyda olmasını istiyor… Size bir çift lafımız var.

Asıl yargılanması gereken kamuda ispiyonculuğu kurumsallaştıranlardır. Devletin manevi şahsiyeti gerekçesiyle hareket eden savcılar, bu haberi bir suç duyurusu olarak işleme koymalı, resmi emir yoluyla kamu kurumlarını alaya alan yöneticiler hakkında soruşturma başlatmalıdır.

Kerameti kendinden menkul hukuk anlayışları ve yetkileri sadece gazeteci yargılamak için işleyen o savcılara soruyoruz. Devletin zirvesinde oturup anayasayı gözünüzün içine baka baka ihlal edenlere neden sesiniz çıkmıyor? Rüşvetçilere, vurgunculara, yetim hakkı diye diye yetimlere tecavüz edenlere, çok sevdiğiniz devletinizi soyup soğana çevirenlere, ananızın sütü gibi helal vergilerinizi çikolata kutularında şuna buna servis edenlere neden sesiniz çıkmıyor? Hani cumhuriyetin savcılarıydınız? Bir gazeteciye yaptığı bir haber için 35 yıl hapis isterken utanmadınız mı?

Şunu herkes çok iyi bilsin. Bu soruşturmalar biz gerçek gazetecileri asla yıldıramaz. Dudağımızın ucuyla güldüğümüz o soruşturma evraklarınız, geçmişinize bıraktığınız bir kara lekeden ibarettir, utanacağınız mirasınızdan başka bir şey değildir bizim için. Bizler, gerçekleri yazmaya, gazetecilik ilkelerini savunmaya ve sizin rahatsız olduğunuz gerçekleri kamunun çıkarları doğrultusunda suratınıza çalmaya devam edeceğiz. 

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Sinan Tartanoğlu’nun arkasındayız, onun imza attığı habere biz de imzamızı atıyoruz. Gelin bizi de yargılayın!

Çağdaş Gazeteciler Derneği

    :

    :

    :

    :

    " Çağdaş Gazeteciler Derneğinden gazeteci Tartanoğlu'na destek!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete