AB'den Türkiye'ye kötü haber

AB Komiseri: "3 milyar euroyu AB yönetecek."
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Brüksel’de AB liderleri ile biraraya geleceği “Suriyeli sığınmacılar” zirvesi öncesinde, AB’den Türkiye’ye “kötü haber” geldi. AB Komiseri Johannes Hahn, Türkiye’ye Suriyeli sığınmacılar için verilecek 3 milyar euroyu “Türkiye’nin değil, AB’nin yöneteceğini” açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay 3 milyar euro konusunda yaptığı açıklamada “söyledikleri, plan proje gelsin, parayı verelim. Gel sınır kentlerini gör, yapılanlar ortada” diyerek, paranın kontrolün Türkiye’ye verilmesini istemişti. AB’nin Komşuluk ilişkileri ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri olan Hahn, Türkiye’ye yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “3 milyar euroyu AB yönetecek. Türkiye AB Komisyonu’na bu konuda bölgeler ve ihtiyaçlar ile ilgili bir yatırım listesi sundu. Ama para AB tarafından yönetilecek” diye konuştu.

PARA ULUSLARARASI KURULUŞLARA VERİLECEK

AKP hükümetinin aksine, paranın harcanmak üzere Türkiye’ye değil, “uluslararası kuruluşlara” verileceği de ortaya çıktı. Hahn, verilecek 3 milyar euronun çoğunlukla “Dünya Gıda Programı, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği,UNICEF gibi uluslararası kurumlar üzerinden yürütmeyi planladıklarını” söyledi.

İLK PARA, DÜNYA GIDA PROGRAMI’NA VERİLDİ

AB, 3 milyar euroyu kullandırmaya da, Brüksel zirvesinden hemen önce başlattı. Komiser Hahn, 3 milyar euronun ilk parçasının Cuma günü, BM Dünya Gıda Programı’na aktarıldığını açıkladı, paranın kullanılmasında önceliğin Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların “eğitim, sağlık ve yiyecek güvenliğinin sağlanması” olduğunu söyledi.

Kaynak: Zeynep Gürcanlı - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AB'den Türkiye'ye kötü haber" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete