Petrol piyasasında başrol şimdi Rusya’nın’

Petrol piyasasında Rusya başkanlığında yeni bir kartelin ortaya çıkmasının, dünyadaki güç dengesinde büyük değişikliklere yol açabileceğini bildirildi.
Ekonomi uzmanı Rakesh Upadhyay, OilPrice.com internet sitesi için kaleme aldığı yazıda, “Eğer bu senaryo gerçekleşirse Rusya fiili olarak temel petrol üreticileri arasında lider olacak, zira küresel petrol sevkiyatının yüzde 73’ünden sorumlu olacak” dedi.

Rusya’nın, petrol sektörünün kriz yaşadığı bu sıralarda yeni karteli oluşturma sürecinde liderliği eline alarak parlak bir manevraya imza attığını belirten uzman, “Eğer Rusya ve OPEC ülkeleri, bu ay yapılacak ikinci görüşmede anlaşabilirlerse Moskova liderlik konumunu güçlendirir” dedi.

‘SUUDİ ARABİSTAN’IN ROLÜ ZAYIFLADI’

Petrol fiyatlarındaki ani düşüşün Suudi Arabistan’ın bu piyasada oynadığı rolü zayıflattığını kaydeden Upadhyay, “Şimdi, petrol krizine karşı mücadelenin yönetimini Rusya üstlendikten sonra durum değişti. ABD ile ilişkilerde ani kötüleşme yaşayan Suudi Arabistan’ın, IŞİD ve İran gibi tehditler karşısında ülkenin çıkarlarını koruyacak yeni müttefike ihtiyacı var. Rusya ve Suudi Arabistan’ın Suriye krizinde karşı tarafları desteklemesine rağmen petrol fiyatlarındaki ani düşüş görünüşe bakılırsa onlar arasında ittifakı mümkün kılıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Petrol piyasasında başrol şimdi Rusya’nın’" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete