Trump yine Müslümanları eleştirdi: Kadınlara korkunç davranıyorlar

Trump, "Radikal İslam büyük bir felaket" diye konuştu.
ABD’de sarfettiği sözlerle tepki uyandıran Cumhuriyetçi Parti başkan aday adaylarından işadamı Donald Trump, Müslümanlar için yine tartışma yaratan ifadeler kullandı. “Çok sayıda Müslüman ABD’den nefret ediyor” diyen Trump’a rakibi Marco Rubio’dan tepki geldi. Rubio, Trump’ın bu şekilde konuşmasının, “Amerika’nın radikal Müslümanlar’la mücadelede Ürdün, Suudi ve Körfez krallıklarıyla, Mısır hükümetiyle birlikte çalışmasına engel oluşturacağı” uyarısını yaptı.

Miami Üniversitesi’nde düzenlenen tartışmaya katılan Donald Trump’ın, Müslümanlar'la ilgili yeni iddiaları dikkat çekti. Trump, sunucu Jake Tapper’ın daha önce sarfettiği “İslam bizden nefret ediyor” sözlerini anımsatarak “1 milyar 600 bin Müslüman’dan mı söz ediyorsunuz?” sorusuna “Birçoğundan söz ediyorum, bir çoğundan” karşılığını verdi.

Bu ifadelere dikkat çeken Amerika’nın Sesi (VOA), Trump’un daha önce de Müslümanlar’ın Amerika’ya girişinin geçici olarak yasaklanmasını savunduğuna dikkat çektikten sonra şöyle devam etti:

“Trump tartışma sonunda CNN sunucularından Chris Cuomo’nun sorularını yanıtlarken de, ‘Çok büyük bir nefret var ve bunun derinlerine inmek gerek. Camilerde Amerikan karşıtı söylemler var. Radikal İslam büyük bir felaket. Ben daha önce böyle bir düşmanlık görmedim’ diye konuştu. Trump bu açıklamayı kendisini dinleyenleri tatmin etmek için yapmadığını da savundu.

“KADINLARA KORKUNÇ DAVRANIYORLAR”

Bu arada, ağırlıklı olarak dış politika ve ekonomik konuların ele alındığı tartışmada Trump’un rakiplerinden Marco Rubio ise, asıl tehlikenin “radikal İslam” olduğunu belirterek silah altında Amerika’yı savunurken ölen Müslüman askerler olduğunu anımsatması üzerine Trump, “Sonuçlara bakalım. Uçaklarını Dünya Ticaret Merkezi’ne çarptılar, Pentagon’a uçak düşürdüler. Beyaz Saray da hedef alınabilirdi. Muazzam bir nefret var, çok geniş kesimlerden söz ediyorum. Kadınlara korkunç davranıyorlar” savlarını dile getirdi.

RUBİO: TRUMP’UN KONUŞMALARI RADİKAL MÜSLÜMANLARLA MÜCADELEYE ENGEL

Bunun üzerine Marco Rubio , Donald Trump’ın bu şekilde konuşmasının, Amerika’nın radikal Müslümanlar’la mücadelede Ürdün, Suudi ve Körfez krallıklarıyla, Mısır hükümetiyle birlikte çalışmasına engel oluşturacağına işaret etti, “İslam radikalleşerek ciddi bir krizle yüzleşirken Müslümanlar’la birlikte çalışmak zorundayız” diye konuştu.

KASİCH: AB TÜRKİYE’Yİ ÜYELİĞE KABUL ETMEMEKLE YANLIŞ YAPTI

Görüşü sorulan aday adaylarından Ohio Valisi John Kasich ise konuyu Türkiye’ye getirdi ve “Bir şekilde Türkiye’yle yakınlaşma yolu bulmalıyız. Dürüstçe söyleyeyim, Avrupalılar’ın Türkiye’yi kıtanın ekonomik alanına (AB’ye) katmayarak yanlış yaptığını düşünüyorum. Birçok Müslüman ülkede, çarpık inanışlı kişilerden çıkan görüşlere inanılmıyor” dedi.

CRUZ: KÜRTLER SİLAHLANDIRILMALI

Diğer bir aday adayı olan Texas Senatörü Ted Cruz da IŞİD’le mücadele için “Kürtler’in silahlandırılması” gerektiğini savundu.

Tartışma sırasında İsrail-Filistin sorunuyla ilgili görüşleri de sorulan aday adaylarından Rubio, Cruz ve Kasich, İsrail’e koşulsuz destek verirken, Donald Trump başkan olması durumunda bölgeye barış getirmek için çabalayacağını söyledi.

TRUMP: İSRAİL-FİLİSTİN SORUNUNDA ARABULUCU OLMAM YARARLI OLUR

Trump, “Ben İsrail yanlısıyım, İsrail’e muazzam bir sevgim var. Damadım ve kızım Yahudi, iki torunum Yahudi. İsraillilerin en sert görüşlüleriyle de konuştum. Hepsi barış istiyor. Eğer bir barış olacaksa benim arabulucu olmam daha yararlı olur. Ancak diğer tarafın benim tarafsız olduğumu anlaması gerek. Belki en çetin görüşme olur, ama belki bir anlaşma sağlayabiliriz” dedi. 

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "Trump yine Müslümanları eleştirdi: Kadınlara korkunç davranıyorlar" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete