Netanyahu'nun Obama'yı reddetmesinin nedeni ortaya çıktı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Washington temasları sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmemesinin iptalinin arkasında, ABD’nin İsrail’e yapacağı askeri yardımı geciktirmesi olduğu iddia edildi.
Obama’nın geçen yıl İsrail seçimlerinin yaklaşmasını gerekçe göstererek Netanyahu ile görüşmeyi reddetmesiyle başlayan kriz, ABD’yi ziyaret edecek Netanyahu’nun ön seçimleri gerekçe göstererek Obama’nın görüşme teklifi reddetmesiyle devam etmişti.Ancak İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely, Netanyahu’nun Obama ile görüşmeyi reddetmesinin ardındaki nedenin yapılan açıklamadan farklı olduğunu ortaya koydu. Buna göre İsrail, İran ve Arap ülkelerini de gerekçe göstererek ABD’den yaptığı askeri yardımı yıllık 3 milyar dolardan 5 milyar dolar’a çıkartmasını talep etti, Washington ise yardımı 3.7 milyar dolar’a yükseltmek istedi.

"TAZMİNAT PAKETİ..."

İran’la varılan nükleer anlaşma sonucunda Tahran’a uygulanan yaptırımların kaldırılmasına atıf yapan Hotovely, İsrail Radyosu’na verdiği röportajda “Tazminat paketiyle ilgili anlaşma tamamlanmadıkça Başkan’a gidilmemesiyle ilgili bir karar var” dedi.

Kaynak: Sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Netanyahu'nun Obama'yı reddetmesinin nedeni ortaya çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete