Meclis’te ‘itiş kakışlı’ bütçe kapanışı

Meclis Genel Kurulu'nda 2016 yılı Bütçe Kanun Tasarısı'nın kapanış görüşmelerinde AKP'li ve HDP'li milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6-7 Ekim olaylarında HDP’li Selahattin Demirtaş’ın talimatından sonra Yasin Börü’nün öldürüldüğünü öne sürdü ve Meclis’te tansiyonu yükseltti. AKP ve HDP’li vekiller arasında itiş-kakış yaşandı.

Turan konuşmasında HDP sıralarına dönerek ” Bazen saz çalan, bazen Kandil’e giden bir genel başkan var. Onun ve etrafının tam 122 tane sokağa davet metni var.‘Sokağa çıkın, Yasin Börü’yü öldürün’ diyenler hangi barıştan bahsedecek? Barışı kirlettiniz.” dedi.

İSTİFA RESTİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Turan’ın iddiasına “Genel Başkanımızın bir mesaj attığını kanıtlarsa ben istifa edeceğim. Ama eğer kendisi bunu kanıtlamazsa hem istifaya davet ediyor hem de bu şekildeki düzeysiz iftiralarından dolayı kendisini siyasi ahlaksızlık ve müfterilikle tanımladığımızı ifade ediyoruz” cevabını verdi. AKP’li Turan, yeniden söz alarak iddialarını yineledi.

Turan yerine oturunca Baluken, AKP sıralarına doğru giderek belgeyi istedi. Belgeyi alan Baluken’in ‘bu çakma belge ya’ dediği duyuldu. Baluken ile Turan arasında söz düellosu bir süre sonra gerilime neden oldu. AKP ve HDP’liler arasında itiş kakış yaşandı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin araya girerek kavgayı yatıştırdı.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Meclis’te ‘itiş kakışlı’ bütçe kapanışı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete