Günün Videosu

Erdoğan'ın yeni damadı cemaatçi mi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile nişanlanan Selçuk Bayraktar’ın, şirketi hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı.
İTÜ Elektronik Mühendisliği mezunu Selçuk Bayraktar, ABD’deki Pennsylvania Üniversitesi’nde insansız uçaklar üzerine master, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yaptı. Yerli İHA’nın (insansız hava aracı)  tasarımını yapan ekibin başında yer alan Selçuk Bayraktar, Türkiye’ye döndükten sonra 2011 yılında ağabeyi Haluk Bayraktar ile beraber 25’er bin TL konularak, toplam 50 bin TL sermaye ile Bayraktar Teknoloji Ve Bilişim Sistemleri Ltd’yi kurdu.

Ticaret Siciline göre, şirket Kasım 2015’te tür değiştirerek, Ltd’den A.Ş’ye dönüştürülürken, ortaklar arasına en küçük kardeş olan Ahmet Bayraktar da eklendi. Ahmet Bayraktar 25 bin TL ile ortak oldu ve şirketin sermayesi 75 bin TL’ye çıktı.

CEMAATÇİ DEDİKODUSU

Öte yandan, Erdoğan’ın damadı olmaya hazırlanan Bayraktar hakkında sosyal medyada birçok mesaj yayımlandı. Bazı kullanıcılar, Bayraktar’ın Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen’in yaşadığı ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Pennsylvania Üniversitesi’nde master yaptığına dikkat çekerken, bir kullanıcı da “Upenn’de öğrenci iken bir kaç kez karşılaşmıştım kendisiyle. Master öğrencisi idi. Tek söyleyebileceğim, uzun adam pek araştırmamış kendisini belli ki. Pennsylvania günlerinden bu yana taraf değiştirdiyse bilemem tabii. Veya birileri kaleyi içeriden fethetmeye çalışıyor da olabilir” yorumunu yaptı.

Kaynak: sozcu.com.tr / Asuman Aranca

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın yeni damadı cemaatçi mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete