Paris'ten Ankara'ya basın özgürlüğü hatırlatması

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Roman Nadal, gazetecilerin her nerede olursa olsun gazetecilik yapma hakkına sahip olduğunu vurguladı.
Sputnik'e açıklamada bulunan Nadal, Türkiye'de Sputnik'e erişimin engellenmesi hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, "Fransa basın özgürlüğü prensibine bağlıdır. Gazeteciler her nerede olurlarsa olsunlar gazetecilik faaliyetlerini yerine getirme hakkına sahiptirler" dedi.

‘SUÇLAMALARIN DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERGESİ’

Sputnik'e konuşan İranlı gazeteci Hamidreza Azizi de, "Sputnik'in (Türkiye'de) engellenmesi, Rus basınının Türk hükümetinin Suriye'deki terörist gruplarla olan bağlarını ortaya dökmesinden memnun olmadığını gösteriyor" dedi ve şunları ekledi:

"Türkiye'den bu haberler karşısında elle tutulur bir yanıt vermesini ya da masumiyetini kanıtlamasını beklerdik. Ancak böyle olmadı. Nitekim Sputnik'in engellenmesini de Türkiye'nin teröristlerle bağları olduğu yönündeki suçlamaların doğru olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirilebilir."

'ÇOK AĞIR BİR İHLAL'

Öte yandan İranlı gazeteci Hasan Hanizade, Sputnik'e getirilen engelin ifade özgürlüğünün çok ağır bir ihlali olduğunu söyledi.

Türk yönetiminin, halkın ülkede olup bitenler hakkında gerçekleri öğrenmesini istemediğini düşündüğümü belirten Hanizade, Ankara'nın toplum bilinci üzerinde siyasi tecrit uygulamaya çalıştığının altını çizdi.

Kaynak: sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Paris'ten Ankara'ya basın özgürlüğü hatırlatması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete