'Merkel umudunu Türkiye'ye bağladı'

Le Figaro, Birliğe üye ülkelerin isteksizliği nedeniyle Merkel’in mücadelesini tek başına yürütmesi gerekeceğini söylüyor.
Dikkatlerin AB-Türkiye özel zirvesine odaklandığı AB üyelerinden Fransa’da basın, özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel’in mülteci krizinin çözümü için Türkiye’den beklentileri üzerinde duruyor. Merkel’in umutlarını Türkiye’ye “bağladığını” düşünen Le Figaro’ya göre, Berlin’de “Ankara’nın kendi hedefleri vardır ama bir anlaşma sağlanması Türklerin de çıkarına” gibi değerlendirmelerin yapıldığını anlatıyor.

Angela Merkel’in Alman kamuoyunu iltica taleplerinde bir düşüş mümkün olduğuna ikna etmeye ihtiyacının olduğunu vurgulayan muhafazakar Le Figaro gazetesi, Merkel için “Almanya için, Yunanistan için, kendi için bir başarıya ihtiyacı var” ifadeleriyle girdiği haberinde Birliğe üye ülkelerin bir kısmının isteksizliği nedeniyle Merkel’in mücadelesini tek başına yürütmesi gerekeceğini söylüyor.

Mültecilerin üye devletleri arasında paylaşılması fikrinde “tek başına” olduğunu belirttiği Merkel için “umutlarını Avrupa ile Türkiye arasındaki müzakerelere bağladı” diyen Fransız gazetesi, haberinde Berlin’deki bir hükümet yetkilisinin “Ankara’nın kendi hedefleri vardır ama bir anlaşma sağlanması Türklerin de çıkarına” değerlendirmesine yer veriyor.

Le Figaro, Angela Merkel’in sonuna kadar savaşacağına inandırmak istediğine dikkat çekerken “Ancak Angela Merkel’in cömertliğinin bir sınırı vardır” uyarısını da yapıyor. 

    :

    :

    :

    :

    "'Merkel umudunu Türkiye'ye bağladı'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete