Rusya: Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticaretini başka kaynaklar da doğruladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'da basın toplantısı düzenliyor.
Rus sözcü Zaharova, basın toplantısında Ukrayna'nın doğusundaki duruma değinip, Kiev güçlerinin provokasyonları nedeniyle bölgedeki ateşkesin kırılgan olduğunu söyledi. Zaharova bölgedeki ateşkesin yeni yıl tatili sonrasında da korunmasını umduğunu kaydetti.

'IŞİD'İN LİBYA'YA YERLEŞMESİNİ ENGELLEMEMİZ GEREKİYOR'

Libya'daki son gelişmelere de değinen Zaharova "Rusya'nın altyapısının ve bütünlüğünün yeniden kurulmasını destekliyor. Libya sorununun, Libyalılara kendi geleceklerini belirleme izni vererek çözebileceğimizi birçok kez söyledik" ifadelerini kullandı.

Zaharova, IŞİD'in Libya'da yerleşmek istediğine de dikkat çekerek, "Bu senaryoyu engellememiz gerekiyor" dedi.

Bu arada Zaharova, Uluslararası Af Örgütü'nün Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının sonuçlarıyla ilgili yayımladığı raporu da 'siyasi' ve 'sahte' olarak niteledi. Bu raporda, Rusya'nın Suriye'de misket bombası kullandığı ve bunun sonucunda sivillerin öldüğü iddia edilmişti.

'DANİMARKA ŞİRKETİ DE TÜRKİYE'NİN PETROL KAÇAKÇILIĞI İLE BAĞLANTISI OLDUĞUNU GÖSTERDİ'

Zaharova, Türkiye'nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığını belgeleri ile Rusya tarafından kanıtlanmasıyla ilgili de konuştu.

Rusya'nın IŞİD petrolünün Türkiye'ye kaçırıldığına dair sunduğu bilgilerin başka kaynaklar tarafından da doğrulandığını belirten Zaharova, "Sözgelimi Danimarkalı danışmanlık şirketi Rystad Energy Türkiye'nin petrol kaçakçılığıyla bağlantısı olduğunu gösteren bir rapor yayımladı" dedi.

Zaharova şöyle devam etti: "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesinin petrol kaçakçılığı yaptığı kanıtlanırsa istifa edeceğini söylemişti. Biz zaten bunu kanıtladık."

'ABD'NİN YAPTIRIMLARINA ÖZEL YANIT VERECEĞİM'

Bu arada Zaharova ABD'nin Rusya'ya Ukrayna krizi nedeniyle uyguladığı yaptırımları genişletmesini de değerlendirdi. Yaptırımların genişletilmesini 'Rusya'nın çıkarlarının sıkıştırılması' olarak tanımlayan Zaharova, ABD'ye yaptırım kararı karşısında 'özel bir yanıt' vereceklerini söyledi.

Kaynak: Sputnik.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Rusya: Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticaretini başka kaynaklar da doğruladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete