Avcılar'daki yıkım meclis gündeminde

CHP’li Özdemir, Avcılar Ambarlı Mahallesi’ndeki yıkımları Meclis gündemine taşıdı: "Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşeceğim, yurttaşlar mağduriyet yaşıyor..."
KARŞI GAZETE | ANKARA

AMBARLI'DA YIKIM MAĞDURİYETİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu’nun 2005 yılında “Afet Risk Alanı” ilan ettiği Avcılar Ambarlı Mahallesi’ndeki Bayırlı, Badem ve Bahçe Sokaklarında bulunan binalara “can ve mal emniyeti açısından ivedi olarak tahliyesi ve yıkımına ilişkin” tebligat gönderdi. Heyelan bölgesinde yer alan binaların yıkımına başlandı. İstanbul’un dondurucu soğuğuna rağmen binalar ve işyerleri yıkıldı.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Vatandaşlar, “Maliyet hesabı yapılırken insani boyut göz ardı edildi. Can güvenliğimiz bahane edilerek evlerimiz yıkılıyor, Anayasa’nın barınma ve mülkiyet hakkı hiçe sayılıyor” diyerek yıkıma tepki gösterirken,  taleplerini Avcılar Belediye Başkanı’na da iletti.

EK SÜRE TALEP EDİLMİŞTİ AMA...

CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, binaların heyelan bölgesinde olduğunu belirtirken,  yurttaşların soğuk kış koşullarında mağdur olmamaları için kaymakamlıktan ek süre talep ettiklerini, yıkımlar için erteleme kararı beklediklerini söyledi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI VAR AMA..

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir de konuyu TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı. Yıkım kararında Avcılar Belediyesi’nin herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını belirten Özdemir, mahalledeki bazı vatandaşların İstanbul 6. İdare Mahkemesi’ne daha önce açtığı dava üzerine, mahkemenin 18 Aralık tarihinde 1 ay süre ile “yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne” karar verdiğini hatırlattı.

BAKAN İLE GÖRÜŞECEK

Yurttaşların karşı karşıya bırakıldığı mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşeceğini bildiren Özdemir, bakanlığı sorumluluk almaya ve göreve davet etti.

“Yurttaşlarımız kara kışın ortasında, yeni yıla sokakta girmek zorunda bırakılmamalı. Vatandaşlarımızın mağduriyetleri zaman yitirilmeden giderilmeli” diye konuştu.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Avcılar'daki yıkım meclis gündeminde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete