Rusya’nın Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımlar yürürlüğe girdi

Türkiye’nin, 24 Kasım tarihinde bir Rus uçağını düşürmesinin ardından; Rusya'nın, Türkiye'ye yönelik olarak aldığı yaptırım kararları 1 Ocak 2016 itibariyle yürürlüğe girdi.
Bugün itibarıyla Rusya, Türkiye’ye karşı uygulayacağını açıkladığı yaptırımları yürürlüğe sokuyor. İlk etapta daha sınırlı olan yaptırımların kapsamı da genişletildi.

Bugünden itibaren, Türk vatandaşları Rusya’ya vizesiz seyahat edebilme hakkından yoksun kalacak, Rusya’da çalışan Türk vatandaşlarına kısıtlama getirilecek ve Türkiye’den ithalat kısıtlanacak.Rusya’dan gelen son açıklamalara göre

Türkiye’yi hedef alan yaptırımlar şu kalemleri kapsıyor:

Türk firmaları Rusya’da bina inşa edemeyecek, mimarlık ya da tasarım faaliyetlerinde bulunamayacakTürkiye Cumhuriyeti vatandaşları Rusya’da seyahat ve otelcilik sektörlerinde çalışamayacakTürk firmalarına devlet ve belediye ihalelerine girme hakkı verilmeyecek, firmalar ormancılık ve kerestecilik alanlarında faaliyet gösteremeyecek.

Portakal, domates, soğan gibi çeşitli meyve ve sebzeler ile tavuk ürünlerinin Türkiye’den ithalatı yasaklanacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya’ya vizesiz girişlerine izin verilmeyecek.

Rus firmalarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını işe almasına müsaade edilmeyecek.


Rusya’nın açıkladığı listede yer alan 53 Türk firması bu yaptırımlardan muaf tutulacak. Bunun dışındaki tüm firmalar yaptırımların kapsamı içinde olacak.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "Rusya’nın Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımlar yürürlüğe girdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete