Anadolu Ajansı, HDP’li iki vekilin eşini işe almış!

Anadolu Ajansı'nın 'çözüm süreci' devam ederken iki HDP'li vekilin eşini işe aldığı ortaya çıktı.
Çözüm sürecinde AKP ile HDP’nin yaşadığı ‘balayı’ döneminin bazı eş-dost atamalarına sahne olduğu anlaşıldı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Adil Zozani’nin eşlerinin geçen yıl Başbakanlık’a bağlı Anadolu Ajansı’nda işe alındığı ortaya çıktı.

MAHİR ÜNAL’DAN İSTEDİLER

İdris Baluken’in eşi Evrim Baluken ve Adil Zozani’nin eşi Evrim Zozani, Ocak 2015’te AA’da işe başladı. İki eşin işe alınmasında kilit rolü o dönem grup başkanvekili olan Kültür Bakanı Mahir Ünal oynadı. HDP’liler, Dolmabahçe buluşmasında da yer alan Ünal’a eşlerinin durumunu aktardı. Ünal ise durumu AA’nın o tarihte bağlı olduğu yine Dolmabahçe görüşmesine katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a iletti.



EMİR YUKARIDAN

HDP’li eşlerin AA’nın çalıştıracağı profilde olmamaları yönetimi düşündürdü. Bazı isimler ‘Bizde ne iş yapacaklar, anlamadık’ türü eleştiri getirince yönetici ‘emir yukarıdan’ diyerek Yalçın Akdoğan’ın verdiği talimatı hatırlattı.

FARKLI BİRİMLERE

HDP’li iki vekilin eşi olmalarına rağmen aralarında diyalog sorunu olan iki isim farklı birimlere verildi. Biri ajansının pazarlama diğeri ise Akademi bölümünde işbaşı yaptırıldı. Özgeçmişleri ve işe katkıları düşünülerek birine 3 bin diğerine 3 bin 200 lira maaş bağlandı.

ERDOĞANCI DİYE ÇİZİLDİ

Evrim Baluken’i AA’ya aldıran İdris Baluken, Bingöl’den tekrar milletvekili seçildi ve halen HDP Grup Başkanvekili. Hakkari Milletvekili olan Adil Zozani ise son seçimde “Erdoğan’cı” diye çizildi.

Kaynak: sozcu.com.tr / Veli toprak

    :

    :

    :

    :

    "Anadolu Ajansı, HDP’li iki vekilin eşini işe almış!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete