Nezarette telekulak devri

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla gözaltına alınanların mahkeme kararı olmaksızın dinlenmesi için nezarethanelere ses sistemi yerleştirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ile genelge göndererek, gözaltına alınan şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları konuşmaların kayıt altına alınmasını istedi.

GÖZALTINA ALINAN KİŞİLER DİNLENECEK

Nezarethanelere ses sistemi kurulması talimatı verilen genelgenin ardından İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’ın da bulunduğu bazı illerin terörle mücadele (TEM), kaçakçılık ve organize şube müdürlüğü (KOM) ve asayiş şubelerindeki nezarethanelere ses sistemi kuruldu. ​Zaman’dan Bayram Kaya’nın haberine göre, Böylece gözaltına alınanların da birbirleriyle konuşmaları kayıt altına alınabilecek.

Uygulamanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına aykırı olduğunu belirten Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Avukat Mehmet Kasap, “Burada bir nevi özel hayatın gizliliği ihlal ediliyor. Kişilerin kendi aralarında yaptıkları özel görüşmeler illegal olarak dinlemeye alınıyor. Gözaltına alınanlara yeni suçlar isnat etmek için görüşmeler dinleniyor” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Nezarette telekulak devri" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete