'Sarin gazı' davasında karara itiraz

CHP'li Şeker beraat kararının sanıklar aleyhine bozulması ve davaya müdahil olmak için dilekçe verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker kamuoyunda "sarin gazı" olarak bilinen davanın son duruşmasında kimyasal silah üretimi konusunda verilen beraat kararının sanıklar aleyhine bozulması ve davaya müdahil olmak için dilekçe verdi.

29 Aralık 2015 tarihinde Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'sarin gazı davası'nın firari Suriyeli sanığı Hytham Qassap, gıyabında terör örgütü üyeliği suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılırken, bu kişiye yardım ettiği ileri sürülen tutuksuz 5 Türk sanık ise beraat etmişti.

Konuya ilişkin Eylül ayında CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaparak konuyu tüm kamuoyu ile paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker Çağlayan Adliyesine giderek karara itiraz etti.

Geçen hafta kararın verildiği duruşmada da hazır bulunmuş olan Ali Şeker konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Kamuoyunda sarin gazı davası olarak bilinen Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 2015-29 numaralı davayı geçen hafta Adana'da izlemiştik.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ NEDENİYLE VERİLMİŞTİ

Davada Hytam Qasab adlı sanık için 12 yıl hapis cezası verilmiş diğer sanıklar beraat etmişti. Ancak ceza insanlık suçu sayılan sarin gazı için değil terör örgütü üyeliği nedeniyle verilmişti.

Sarin gazı ve tüm kimyasal silahlar insanlık suçu kapsamındadır. Yargı bu durumu dikkate almadı ve "Hazırlık aşamasında yakalandılar. Suç gerçekleşmedi" diyerek cezaya gerek görmedi.

Halbuki iddianame son derece açıktı. Sarin gazı için gerekli bazı kimyasallar, gazı fırlatma için gerekli füze, ateşleyici, zamanlayıcı gibi malzemeler için yazışmalar, şemalar, entegreler yakalanmıştı. Sanıkların telefon konuşmaları ortadaydı. Uzman raporu ortadaydı. Mahkeme bunları görmedi.


İşte bu duruma itiraz ederek davaya müdahil olma ve kararı temyiz için Çağlayan adliyesindeyiz. Avukat dostumuz Efkan Bolaç ile birlikte hazırladığımız dilekçeyi verdik. İnsanlık suçunun ve davanın peşini asla bırakmayacağız" dedi.

Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "'Sarin gazı' davasında karara itiraz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete