Hasan Cemal’e Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla 3. soruşturma!

Hasan Cemal: İktidar sahipleri eleştiri karşısında daha tahammüllü olmalı...
T24 yazarı ve P24 Bağımsız Gazetecilik Derneği Başkanı Hasan Cemal’e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret iddiasıyla üçüncü soruşturma açıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin “Sen Cumhurbaşkanı ol, hem de...” başlıklı yazısı nedeniyle şikâyetçi olduğu Hasan Cemal, suçlamaya ilişkin olarak savcılığa verdiği ifadede “Yazım, ifade özgürlüğü çerçevesine oturan sert bir eleştiridir. İktidar sahipleri eleştiri karşısında daha tahammüllü olmalı” dedi.

'CUMHURBAŞKANLIĞI SEKRETERİ'NİN TALEBİYLE...

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin ilgili yazıya dair “gereğinin yapılması” talebiyle Adalet Bakanlığı’na gönderdiği dilekçe üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hasan Cemal hakkında soruşturma başlattı.

Cemal, avukatı Fikret İlkiz eşliğinde Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Tahsin Yavuz’a ifade veren Hasan Cemal, sorgulama tutanağına göre şunları aktardı:

Bana göstermiş olduğunuz ‘Sen Cumhurbaşkanı ol, hem de...’ başlıklı yazıyı T24 internet gazetesinde ben yazdım. Yazımda Cumhurbaşkanı’na hakaret ve iftira yoktur. İfade özgürlüğü çerçevesine oturan sert bir yazıdır. İftira ve hakaret kastım yoktur. İktidar sahiplerinin de eleştiri karşısında daha tahammüllü olması gerektiği kanaatindeyim. Avukatımın hazırlamış olduğu bir sayfadan oluşan savunma dilekçemi ve daha önce hakkımda verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararları da ibraz ediyorum. Suçsuzum.”  

Kaynak: T24.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "Hasan Cemal’e Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla 3. soruşturma!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete