Apo’nun istemediği İmralı’da tutulmuyor

Bir yanda bölücü terör ocaklara ateş düşürürken,diğer yandan...
Teröristbaşı, sekreterya görevi için seçtiği PKK’nın cezaevi sorumlusu Çetin Arkaş ve örgütün teorisyeni Nasrullah Kuran ile ters düştü. İki terörist, Apo’nun isteğiyle Silivri’ye gönderildi.

YANINDA 3 PKK'LI KALDI...

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan’ın yanına ikinci grup olarak 15 Mart 2015’te gönderilen ve çözüm sürecinde Öcalan’a sekreterya görevi yapacağı söylenen 5 PKK’lı mahkumdan 2’si, 26 Aralık 2015’te Silivri Cezaevi’ne nakledildi.

Abdullah Öcalan’ın ‘Tek başıma tecritteyim’ şikayeti üzerine Kasım 2009’da PKK hükümlüleri Şeyhmus Poyraz, Bayram Kaymaz, Cumali Karsu ve Hasbi Özdemir ile TİKKO davası hükümlüsü Hakkı Alpan İmralı Adası’na gönderildi. Ancak Öcalan bu mahkumlarla anlaşamadı. Bir süre sonra Öcalan bu isimlerin değiştirilmesini istedi. Adalet Bakanlığı da bu talebi kabul ederek Şeyhmus Poyraz ve Bayram Kaymaz’ı Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne, Cumali Karsu, Hasbi Özdemir ve Hakkı Alpan’ı da Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne gönderdi.

Geçen yılın mart ayında ise Öcalan’ın isteği üzerine adaya 5 yeni mahkum gönderildi. O sırada devam eden ‘Çözüm Süreci’ kapsamında 5 ismin Öcalan’a sekreterya görevi yapması da kararlaştırıldı. PKK’lı hükümlüler, Veysi Aktaş, Hayri Konar, Sait Yıldırım, Çetin Arkaş ve Nasrullah Kuran İmralı’ya gönderildi.

2 MAHKUM BAŞKA CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan aradan yaklaşık bir yıl geçtikten sonra bu kez Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş’ın geri gönderilmesini istedi. Bu istek de kabul edildi. Arkaş ve Kuran, Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Öcalan’ın yanında üç isim kaldı. Bu isimler şöyle:

Hayri KONAR: Elazığ nüfusuna kayıtlı, 50 yaşında. ‘Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edildi. 13 yıldır cezaevinde. Konar, Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye teslim edilmişti.

Sait YILDIRIM: Bingöl nüfusuna kayıtlı, 63 yaşında. ‘Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ömür boyu hapse mahkum edildi. 18 yıldır cezaevinde yatıyor.

Veysi AKTAŞ: Diyarbakır nüfusuna kayıtlı, 46 yaşında. 21 yıldır cezaevinde. ‘Devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmak’ suçundan ömür boyu hapse mahkum oldu.

Kaynak: sozcu.com.tr / Ankara

    :

    :

    :

    :

    "Apo’nun istemediği İmralı’da tutulmuyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete