close

HDP binasına polis baskını

HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasına operasyon düzenlendi. Operasyonda PKK tarafından işlenen bir cinayetin zanlıları aranıyor.
stanbul güne terör operasyonu ile uyandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Başkanlığı binasına sabah saatlerinde polis baskın yaptı. Akrep tipi zırhlı araç ve otobüsle binaya gelen polisler binada arama başlattı.

Operasyonun haziran ayında bölücü örgüt tarafından işlenen bir cinayetle ilgili olduğu bildirildi. Öte yandan operasyonda ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Polisin verdiği bilgiye göre; binada kullanılan elektriğin kaçak olduğu öğrenildi.

HELİKOPTERLER HAVADAN DESTEK VERİYOR

TEM polisinin düzenlediği operasyona polis helikopteri de havadan destek veriyor. Çevik Kuvvet ekipleri, sokak girişinde güvenliği sağlamak için bekletiliyor.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Parti binasına giren polisler, aramalarını sürdürüyor. Ekiplerin partiye ait bilgisayarlar ile dosyaları incelediği belirtiliyor.

OPERASYONUN NEDENİ CİNAYET ÇIKTI

Operasyonun, geçtiğimiz yıl haziran ayında Şişli Piyalepaşa’da meydana gelen bir cinayetle ilgili olduğu öğrenildi. 21 Haziran 2015 tarihinde Piyalepaşa Güven sokakta Rıdvan Gül isimli bir vatandaş öldürülmüş, şahsın PKK’nın şehir yapalınması tarafından “sözde cezalandırma eylemi” olarak işlendiği ortaya çıkmıştı.

ELEKTRİKLERİ DE KAÇAK ÇIKTI!

Öte yandan binada yapılan incelemelerde binada kullanılan elektriğin de kaçak olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "HDP binasına polis baskını" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete