Eşini öldüren katile skandal ceza indirimi

Eşini sokak ortasında bıçaklayarak öldüren katile "Bir daha suç işlemeyeceği kanaati oluşturmuştur" denilerek cezası hafifletildi, 20 yıla mahkum edildi.
Eşini sokak ortasında defalarca bıçaklayarak öldüren sanık için gereği düşünüldü: Dava süreci boyunca saygın tutumu olan, bir daha suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşan sanığa, 20 yıl ceza yeter!

Diyarbakır'da geçen 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, 3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldüren sanıkla ilgili dava sonuçlandı. Sanığın cezasını "haksız tahrik ve saygın tutum" indirimi uygulayarak 20 yıla indiren mahkeme, gerekçeli kararında da, "sanığın bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaate varıldığını" belirtti.

CEZA ‘KUŞA’ DÖNDÜ

12 yıllık eşi, 3 çocuğunun annesi 28 yaşındaki Meyrem Yılmaz’ı sokak ortasında bıçaklayarak öldüren 36 yaşındaki İbrahim Yılmaz, önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Eylemin haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getiren mahkeme, cezayı önce 24 yıla, ardından da duruşmadaki saygın tutumunu dikkate alarak 20 yıla indirdi.

6’ncı Ağır Ceza’nın gerekçeli kararında da, “sanığın yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate varılması" nedeniyle, cezada indirim uygulandığı belirtildi. Bu kararı değerlendiren Meyrem Yılmaz’ın avukatı Özden Sanal, Yargıtay’a temyiz başvurusu yaptı.

‘CANAVARCA HİSLERLE İŞLENDİ’

Verşlen kararın hukuka ve yasalara aykırı olduğunu savunan Avukat Özden Sanal, şöyle dedi: "Cinayet nedeni, eşinin gitmesini hazmedememesir.

Sanık, can havli ile kaçmasına, araya o kadar kişi girmesine rağmen Meyrem’i yakalayıp 3 kez bıçaklamıştır. Bu canavarca hisle işlenmiş bir suçtur.

Evde yaşananları gören çocukları tanık olarak dinletmek istememize rağmen mahkeme kabul etmemiştir. Verilen karar hukuka ve gerçeklere aykırıdır." 


Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Eşini öldüren katile skandal ceza indirimi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete