close

"Yüzlerce militan teyakkuz halinde!"

"Ya çok ciddi yapısal bozukluk var ya da görmezden geliyorlar!'
KARŞI GAZETE | ANKARA

IŞİD terör örgütü hakkında  yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Karşı Gazete yazarı ve CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Sultanahmet'teki intihar saldırısı sonrasında olay yerine giden ilk milletvekili olduğunu ve çok kötü bir manzara ile karşılaştığını ifade ederek olayla ilgili bazı ayrıntılara dikkat çekti.

1 SAAT İÇİNDE CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ NASIL BELİRLENDİ?

"Saldırıdan 1 saat sonra, canlı bombanın kimliği ifşa edildi. Emniyette bu tür kriminal işlerle ilgilenenlere istişare yaptık, çoğu paramparça olan bir bedenden bunun hemen tespit edilmesinin çok zor olduğunu belirtti.  DNA testleri yapılmalıydı dedi. Bu hızı, anlamlı buluyoruz."

MİT'İN UYARISINI EMNİYET DİKKATE ALMADI MI?

Hürriyet Gazetesi'nin  "MİT'ten iki canlı bomba uyarısı" başlıklı haberini hatırlatan Erdem şöyle konuştu:

"Haber'de, MİT'in Aralık'ta ve Ocak'ta iki kez Emniyet'i uyardığı; “Terör örgütü DEAŞ’ın (IŞİD), Türkiye’de yaşayan gayrimüslimlere, yabancı uyruklu kişilere, turizm bölgelerine, yabancı ziyaretçilerin yoğun bulunduğu veya ziyaret ettiği noktalara veya ilgili ülkelerin büyükelçilik ve konsolosluklarına, ülke içindeki NATO noktalarına canlı bomba eylemcileriyle eylem planladığı” istihbaratı yer alıyor. Yazıda sınır illerinden yasadışı biçimde Türkiye’ye giren canlı bombaların İstanbul ve Ankara’ya geçiş yapmış olabileceği belirtiliyor...

"İLK KONUŞAN İSTANBUL VALİSİ (!) RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Dünkü saldırı, bu istihbaratı doğrulayan bir saldırı. Bu saldırıdan sonra yapılan açıklamalar ise  klasik... Dün de gelenek bozulmadı, İstanbul Valisi(!) Recep Tayyip Erdoğan çıkıp ilk açıklamayı yaptı. Sonra "Türkiye'de tehlike yok, gelebilirsiniz" açıklamaları yapıldı. Tıpkı, Çernobil sonrası çay içip, "ben içiyorum siz de için diyen" bakan gibi...

Korkunun ecele faydası yok doğru, ama korkunun Recep'e faydası var...  Bakan aynı zamanda yurtdışında da yayın yasağı var sanıyor galiba.... Twitter'dan bile patlamayla ilgili görüş açıklamak yasak."

"SALDIRIYI IŞİD GERÇEKLEŞTİRDİ" DİYEMİYORLAR...

Erdem, havuz medyasında saldırının sorumlusu olarak cemaat, PKK vb. birçok kesime vurgunun yapıldığını belirtti  ancak IŞİD ifadesinin kullanılmamasını da eleştirerek "IŞİD'e yönelik temel bir vurgunun olmaması çok rahatsız edici" diye konuştu.

"ANKARA KATLİAMINI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTİN TC NUMARASINI BİLE VERMİŞTİK"

"Ankara katliamını yapan kişinin TC kimlik numarasına kadar verip, önceden uyarmıştık, hiçbir şey yapmadılar" diyen Erdem, "MİT'in görevi milletvekillerini kumpas kurup, dikizlemek değildir" sözleriyle istihbarat teşkilatını da eleştirdi.

"YÜZLERCE IŞİD MİLİTANININ TEYAKKUZ HALİNDE OLDUĞU SÖYLENİYOR"

"Ağaçtan ceset toplayan insanları gördüm sonra Meclis'e geldim. Bu patlamanın Meclis'te konuşulmasını beklerken burada cep telefonları ile oynayan 30 AKP'li vekil gördüm" diyen CHP'li vekil "bu konunun Meclis'te konuşulması lazım. Parlamento derhal çalışmalı, komisyonlar kurulmalı" sözleriyle terörün araştırılması için komisyon kurulması çağrısını yineledi.

ERDEM: "YÜZLERCE MİLİTANIN TEYAKKUZ HALİNDE OLDUĞU SÖYLENİYOR"

CHP'li vekil sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul Fatih'te, Bağcılar' da kaç hücreleri var? Yüzlerce militanın teyakkuz halinde olduğu söyleniyor... Adıyaman'da onlarca hücre var. 'Eylem yapmadıkları için biz bir şey yapamayız diyorlar.' O zaman Can Dündar'ın, Erdem Gül'ün  ne işi var cezaevinde. Bir tarafta insanlar haber yaptığı için tutuklanıyor, öbür yanda canlı bombalar eylem yapmadığı için tutuklanamıyor.

"EMNİYET'İN, IŞİD'İ GÖRMEZDEN GELME ZAAFİYETİ VAR"

'Hükümet'in IŞİD ile organik ilişkisi var' diyemem ama şunu  söyleyebilirim, 'Emniyet'in IŞİD'i görmezden gelme zaafiyeti var!'.  Bir yanda bildiri dağıtan çocuğu dinleyen Emniyet , diğer yanda  sınırdan elini kolunu  sallayarak gelip,  kendini patlatanları görmezden geliyor.

MİT VE EMNİYET ERDOĞAN'IN ÖZEL İŞLERİYLE İLGİLENMEKTEN, ÜLKE İLE İLGİLENEMİYOR"

Ya çok ciddi yapısal bozukluklar var MİT ve Emniyet'te ya da görmezden gelme var. Bunun üçüncü bir izahı yok!  Eğer bir yapısal bozukluk varsa da bunun tek sorumlusu Recep Tayyip Erdoğandır. Akşama kadar emir yağdırıyor Emniyet'e...  Anladığım kadarıyla Erdoğan'ın özel işleri ile ilgilenmekten, ülkeyle ilgilenemez hale gelmişler. 

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Yüzlerce militan teyakkuz halinde!"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete