Aile Bakanı, Diyanet'e örtülü destek mi veriyor?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, ensest fetvası nedeniyle eleştirilen Diyanet'i ziyaret etmesi dikkat çekti. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, ziyareti soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

ZİYARET İLE ENSEST FETVASININ İLGİSİ VAR MI?


Özdemir, Bakan Ramazanoğlu'na şu soruları yöneltti:

 -Sözü edilen ziyaretinizin son dönemde verdiği skandal niteliğinde fetvalarla bir ilgisi var mıdır, yoksa bir “destek” ziyareti midir?

-Ziyaretinizin ve içeriğinin basın ve kamuoyuyla paylaşılmamış olmasının gerekçesi nedir?

-Ziyaretinizde sözü edilen skandal fetvalar ve Diyanet’in kadın ve çocuklara yönelik tutumu gündeme gelmiş midir? Gelmiş ise sizin değerlendirmeleriniz ne olmuştur?

-Ziyaretinizde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın suça teşvik niteliği de içeren fetvaları verenler ve fetva isteyenler hakkında inceleme yapılıp yapılmadığı konusu gündeme gelmiş midir?

UYARIDA BULUNDUNUZ MU?

-Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e kadın, çocuk ve ailelere yönelik ahlaki ve toplum değerlerinden uzak “skandal” niteliğinde fetvalar verilmesi nedeniyle herhangi bir uyarıda bulundunuz mu ya da istifaya davet ettiniz mi?

-Diyanet’ten fetvalar konusunda bir özür ya da aksi yönde bir açıklama yapılmış mıdır? Yapılmamış ise bu konuda bir davetiniz olmuş mudur?

-Önergeye konu Diyanet odaklı gelişmeler konusunda yaşananları “yokmuş gibi” görmenizin ve bakanlık olarak tavır sergileyememiş olmanızın gerekçesi ve kadın, çocuk ve ailelere sahip çıkmamanızın sebebi nedir?

-Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında kadın din uzmanı olarak kaç personel istihdam edilmektedir? Toplam kaç kadın personel vardır? Şef ve üzeri kadrolarda istihdam edilen kadın personel sayısı kaçtır?

    :

    :

    :

    :

    "Aile Bakanı, Diyanet'e örtülü destek mi veriyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete