Katliam ülkesi

Erdoğan, barışı savunan akademisyenleri ve gazetemizin "Katliam ülkesi” manşetini eleştirdi. Cevabı dün 2 farklı fotoğraf verdi. Çınar’da PKK 5 sivili öldürdü, 1 polis şehit oldu. Sur’da taş üstünde taş kalmadı.
1 TON PATLAYICI 15 KİŞİLİK GRUP

Günün ağarmasıyla birlikte saldırının boyutları ortaya çıktı. İlçede yüzlerce işyeri ile apartman ve müstakil binanın camlarının kırıldığı, kapı ve pencere çerçevelerinin düştüğü, birçok bahçenin duvarının çöktüğü, onlarca aracın da camlarının patladığı görüldü. Olay yeri inceleme ekipleri, patlama bölgesini didik didik arayarak, infilak eden araçtan kalan parçaları topladı. Saldırıda güçlendirilmiş yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirtildi. Yetkililer en az 15 kişilik bir PKK’li grubunun saldırıyı düzenlediğini, önce bomba yüklü araç infilak ettirilirken roketatar ve otomatik silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

PKK SİVİLLERİ VURDU

Diyarbakır’ın Çınar İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarına PKK’liler bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 polis şehit olurken, biri 5 aylık bebek olmak üzere 3’ü çocuk 5 kişi can verdi.

Diyarbakır’a 40 kilometre mesafedeki Çınar ilçesinde önceki gece saat 23.45 sıralarında PKK’liler Çınar İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarının bulunduğu binanın arka cephesine bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Yüzlerce kilo bomba yüklü araç çok büyük bir gürültüyle patladı. Patlamanın etkisiyle Emniyet Amirliği ve lojman olarak kullanılan binanın arka cephesi tamamen yıkıldı. Yolun diğer tarafındaki 2 katlı müstakil bir bina da patlamanın etkisiyle çöktü. PKK’liler İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği’ne de eşzamanlı olarak uzun namlulu silahla saldırıda bulundu. Yaklaşık 40 dakika sürdüğü belirtilen çatışma sonrasında PKK’liler karanlıktan yararlanarak kaçtı.

ESRA'NIN SON MESAJI

Çınar Kaymakamlığı’nda çalıştığı öğrenilen Esra Başaran yaşamını yitirdi. Polis eşi Cengiz Başaran ile 3 yaşındaki oğlu Yiğit Tuğra Başaran yaralandı. Diyarbakır’daki ilk tedavilerinin ardından GATA’ya sevk edilen polis memuru ve çocuğunun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Esra Köse Başaran’ın cenazesinin ise işlemlerinin ardından memleketi Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Acı haberin ardından yakınları Doğanşehir ilçesindeki Başaran çiftinin babaocağına gelirken, eve Türk Bayrağı asıldı.

Başaran çiftinin 6 yıldır Diyarbakır’da görev yaptıkları öğrenildi. Çiftin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları “Allah’ım, baharda sadece ağaçları değil, insanı da yeşert, yeniden filizlendir. İnsaf, akıl, mantık, hoşgörü, şefkat, tatlı dil, iman ihsan et, kalp güzelliği ver” şeklindeki dua dikkat çekti.

4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem ile birlikte şehit olan 28 yaşındaki polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi’nin Hatay Antakya ilçesinde oturan yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Ağır yaralanan şehidin eşi İpek Çiftçi hayati tehlikeyi atlattı.

DEV ÇUKUR OLUŞTU

Aracın patladığı noktada bir metre derinlikte, 2 metre çapında büyük bir çukur oluştuğu görüldü. Polis, basın mensupları ile olan biteni izleyen Çınarlıların olay mahalline girişlerini engelledi. Çevredeki evleri zarar görenler, çaresizce sağlam kalan eşyalarını kurtarmaya çabalarken, kimileri de kırılan camları ve devrilen eşyaları toplamaya çalıştı. Bazı kadınlar ağıt yakarak, saldırıya tepki gösterdi.

YETER ARTIK

Emniyet lojmanlarının yanında evi hasar gören Medine Arzu, teröre büyük tepki gösterdi. Hasar gören evlerinin önüne çıkan Medine Arzu, Kürtçe, “Yeter artık” diye bağırırken, sinir krizleri geçirdi.



Sur’da 2 Aralık’tan beri süren operasyonlarda 15 güvenlik görevlisi şehit oldu, 94 PKK ’li öldürüldü. Mahsur kalan yaşlı bir çift, jandarma tarafından sırtta taşınarak harabeye dönmüş evden çıkarıldı. Çatışmalardan geriye kalanları anlamak için üstteki fotoğrafa bakmak yeterli.



YANYANA TOPRAĞA VERİLDİLER

Lojmanların yakınında bulunan ve çöken 2 katlı müstakil evde hayatlarını kaybeden Lokman Açıkgöz, çocukları Sadık Efe Açıkgöz (10) ve Ecrin Açıkgöz’ün (2) cenazeleri Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Baba ve çocukları Çınar İlçe Mezarlığı’nda yan yana toprağa verildi.

KATLİAM ÜLKESİ

Ala: Silahları bıraksınlar

Reform Eylem Grubu bakanları Lütfi Elvan, Bekir Bozdağ, Volkan Bozkır ve Efkan Ala, 8. Büyükelçiler Konferansı’nda Avrupa Birliği uyum yasalarıyla ilgili büyükelçilere bilgi verdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, PKK’ye karşı devam eden operasyonların hukuk devleti ilkelerine ‘azami riayet gözetilerek’ yapıldığını savundu. Bozdağ, İstanbul’da ve Diyarbakır’da yaşanan saldırılara değindi ve “Tüm terör örgütlerine ortak tavır” geliştirilmesi talebinde bulundu ve terörle mücadele ederken hukuka uyulduğunu savundu. Ala da, “Vatandaşı korumak için yapıyoruz. Çatışmalar dursun diyorlar, bıraksınlar silahları o zaman. Bildiriye imza atıyorlar, gidip dolaştınız mı orada, gördünüz mü? Eleştirdiğiniz herhangi bir sorun, bu gündeme getirilen konular var mı teröristlerin olmadığı bir ilçede, bir yerde? Demek ki sıkıntıların ana unsuru terör” dedi.

Akdoğan: Sözde aydınlar utansın

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, saldırı üzerinden “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan aydınları hedef aldı. Akdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, “Masum sivilleri hem bombalıyorlar, hem de sistematik aç bırakma politikası uyguluyorlar, Terörist/katil örgüt aileleri hedef alarak cani yüzünü bir kez daha gösterdi, bebek katili örgüte söz söyleyemeyen sözde aydınlar utansınlar” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Katliam ülkesi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete