Küçükçekmece’deki akademisyenlere soruşturma açıldı

Operasyonların son bulmasını talep ettikleri için Erdoğan’ın ‘aydın müsveddeleri’ diye nitelediği, Sedat Peker’in ‘akan kanlarında duş almak’la tehdit ettiği akademisyenlere yönelik şimdi de savcılık soruşturması başlatıldı.
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı metni imzalayan ve kendi görev bölgesinde kalan üniversitelerdeki akademisyenler hakkında soruşturma açtı.

Savcılığın, 1128 akademisyene yönelttiği suçlamalar arasında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ‘Halkı kanunlara uymamaya tahrik’, ‘Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ ve ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçları bulunuyor.

Başsavcılık, görev bölgesindeki üniversitelerde çalışan akademisyenleri tespit ederek, isimleri belirlenen akademisyenleri soruşturmaya tabii tutacak.

HEDEF HALİNA GELDİLER

‘Barış İçin Akademisyenler’ grubu Erdoğan’ın sert tepkisinin ardından birçok yaptırımla karşı karşıya kalmış durumda. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) metni imzalayanların ‘teröre destek verdiği’ni ileri sürerek, bu akademisyenlere karşı ‘gereğinin yapılacağı’nı duyurdu, kısa süre içinde birçok üniversitede imzacı akademisyenler hakkında inceleme başlatıldı.

Bazı üniversiteler ise, bildiriyi imzalayan öğretim görevlilerini ‘kınayan’ açıklamalarda bulundu. Abdullah Gül Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Bülent Tanju hakkında da benzer iddialarla soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Eğitim-Sen Tanju hakkında başlatılan soruşturmayı da göz önünde bulundurarak, akademisyenlere yönelik savcılık için bir ifade örneği hazırlayarak sitesinde paylaştı. 

Kaynak: Rotahaber

    :

    :

    :

    :

    "Küçükçekmece’deki akademisyenlere soruşturma açıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete