Mehmet Görmez skandal fetva sonrası ilk kez konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, skandal fetva sonrası ilk kez konuştu. Görmez, yaşananların "itibarsızlaştırma kampanyası" olduğunu iddia etti.
Diyanet’e bağlı fetva hattına 8 Ocak günü “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikahını düşürür mü?” sorusuna, “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur” cevabının üzerine kamuoyunda büyük tartışmalar yaşanmıştı.

Gelen tepkiler üzerine, soru ve cevap silinmiş, ardından site kapatılmıştı. Ayrıca Diyanet yaşanan tartışmalar sonrası yaptığı açıklamada, bu soruyu “sabotaj” olarak değerlendirmiş ve kurumun böyle bir fetvasının olamayacağını söylemişti.

8 Ocak akşamı bir haber kanalında önceden planlanan bir programa katılmayı son anda iptal eden Görmez, o günden bu yana konuyla ilgili olarak ilk kez konuştu. Mehmet Görmez, Diyanet’in “itibarsızlaştırma kampanyasına” hedef olduğunu öne sürdü ve yapılanların “İslamofobik bir nefret içeren gayri ahlaki bir haber mühendisliği” yorumunda bulundu.

Kaynak: sozcu.com.tr


    :

    :

    :

    :

    "Mehmet Görmez skandal fetva sonrası ilk kez konuştu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete