Turist rehberi tek bir sözüyle katliamın büyümesini önledi

Sultanahmet'te yapılan bombalı saldırıda turist rehberi Sibel Şatıroğlu'nun facianın daha da büyümesini önlediği ortaya çıktı.
İstanbul’da en çok turisti çeken ve turizmin kalbi olan Sultanahmet Meydanı dün sabah Alman turistlerin hedef olduğu canlı bomba saldırısıyla sarsıldı. Canlı bomba saldırısında 10 kişi yaşamını yitirdi, 15 kişi de yaralandı.
 

GÖZ GÖZE GELDİ, PİMİ ÇEKTİ

Sultanahmet’te Alman turistleri gezdirirken canlı bomba saldırısı sonucu yaralanan Sibel Şatıroğlu tedavi altında. Şatıroğlu, canlı bombayı son anda gördü, turistleri uyarmaya çalıştı.
 


Patlamadan önce Almanca ‘Lauft Weg’ yani ‘Kaçın’ diye bağıran ve fazla can kaybı olmasını önleyen Alman kafilesi rehberi Sibel Şatıroğlu yaşadıklarını emniyet yetkililerine böyle anlattı: 

“20- 25 kişilik gruba Dikilitaş ile bilgi aktardığım sırada grup içinden ‘tık’ şeklinde ince bir ses geldi. Sesin normal olmadığını fark ettim ve sağa sola baktım.

Grup içinde Türk vatandaşına benzeyen modern giyimli temiz yüzlü, top sakallı bir genç olduğunu fark ettim. Gencin bombaya ait pimi çektiğini gördüm, Almanca ‘Kaçın’ diye bağırdım. Kaçışmaya başladık. Zaten bomba anında patladı.”


Kaynak: Habertürk
 

    :

    :

    :

    :

    "Turist rehberi tek bir sözüyle katliamın büyümesini önledi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete