IŞİD 'Göç Bakanlığı' kurmuş

Yabancı savaşçı devşirmede adeta bir devlet sistemi kuran IŞİD'in, örgütün insan kaynakları ihtiyacını karşılamak ve özellikle Türkiye sınırından geçişleri yönetebilmek için Göç ve Ulaştırma Bakanlıkları kurduğu belirlendi.
Radikal İslamcı terör örgütünün, sözde bakanlıklar aracılığyla Türkiye-Suriye sınırındaki giriş- çıkışları karmaşık bir yapı kontrol ettiği ve kayıt altına aldığı öne sürüldü.  

İngiliz The Guardian gazetesinin  haberine göre IŞİD, 2015 yazına kadar sınırdaki bir kasabayı kullanarak Türkiye üzerinden düzenli insan sevkiyatı sağladı. 

Gazete, 2014 Aralık - 2015 Mart ayları arasında Türkiye üzerinden giriş-çıkışları gösteren yolcu belgelerine ulaşıldığını yazdı. 

Belgelerin, Tel Abyad'ı IŞİD'in elinden alan Kürt güçleri tarafından ele geçirildiğine dikkat çekildi. 

Söz konusu belgelerdeki en dikkat çekici ayrıntının ise, IŞİD'in Göç Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığının mühürlerinkimlir alması olduğu belirtildi.

Belgelerde ayrıca, geçiş yapan otobüslerde taşınan kişilerin ad, soyad, doğum tarihleri, kimlik numaraları ve doğum yerlerinin yazıldığı görüldü.

Ele geçirilen belgelerden birinde, Tunus'tan gelen kadın ve erkeklerden oluşan 5 kişilik bir grubun detaylı bilgileri yer alıyor.

Başta ABD olmak üzere bazı batılı ülkeler ve Rusya AKP Hükümetine Türkiye-Suriye sınırının yeterince kobtrol edilmediğine yönelik eleştrilerde bulunmuşlardı.

Türk yetkili makamları ise Türkiye- Suriye sınırının yaklaşık 900 km.lik uzun bir hat olduğunu hatırlatarak, sınırı tam anlamıyla kontrol altına almanın mümkün olmadığını savunmuşlardı. 

Kaynak: The Guardian
Çeviri: Karşı Gazete

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD 'Göç Bakanlığı' kurmuş" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete