MHP’de hesaplaşma alanı yargı olacak

Muhalifler olağanüstü kongre için imzaları teslim edip, kabul edilmezse dava açacak.
Devlet Bahçeli, MHP’deki parti içi muhalefeti disipline sevk etmeye hazırlanıyor. Muhalifler ise olağanüstü kongre için imzaları teslim edip, kabul edilmezse dava açacak.

Parti içi muhalefetin 1 Kasım seçimlerinden bu yana yaptığı “olağanüstü kurultay” çağrılarına kapılarını kapatan MHP’nin muhaliflere karşı bir sonraki adımının “disipline sevk” olduğu belirtiliyor. MHP’nin gerekçesinin ise “genel başkanlık adaylığı” değil, tüzükte yer alan “yapılan açıklamalarla parti yönetimine hakaret ve partinin kamuoyu nezdinde itibarının zedelemek” olacağı ifade ediliyor.

'PARTİ ÜYESİ OLMADIĞI GEREKÇESİYLE'

MHP, daha önce ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile genel başkanlık için adaylığını açıklayan eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ı da disipline sevk ederken diğer gerekçelerin yanında bu gerekçeyi de göstermişti. Parti, genel başkanlık adaylığını açıklayan eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan içinse “parti üyesi olmadığı gerekçesiyle” herhangi bir işlem başlatmayacak. Parti yönetiminin Meral Akşener ile Koray Aydın’ın bu güne kadar yaptığı açıklamaları da ayrı ayrı ele aldığı ileri sürülüyor.

Disipline sevki gündeme gelecek isimlerin başında da genel başkanlık için adaylığını açıklayan eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener, eski Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile açıklamalarıyla gündeme gelen eski İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu’nun olduğu belirtiliyor. Ancak bu isimlerin disipline sevk gerekçesinin “genel başkanlık için aday olmaları” değil adaylık sürecinde yaptığı açıklamalara dayandırılması bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet / Selda Güneysu

    :

    :

    :

    :

    "MHP’de hesaplaşma alanı yargı olacak" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete