Kurtulmuş: "Suriyeli mültecilere çalışma izni kabineye sunuldu"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş yaptığı açıklama ile Suriyeli mültecilere Türkiye'de çalışma izni meselesini kabineye sunduklarını belirtti.
Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriyeli mültecilerin Türkiye’de çalışması için çalışma izni çıkarılması konusunu kabineye sunduklarını açıkladı. Kurtulmuş ayrıca Suriyeli mültecilerin çalıştıkları iş yerindeki toplam çalışan sayısının yüzde 10′unu geçemeyeceklerini belirtti.

YÜZDE 10 KOŞULU

“Suriyelilere verilen çalışma izni Türk vatandaşlarının istihdamını kısıtlamaz.Geçici koruma sağlanan yabancılar, geçici kimlik belgesi düzenleme tarihinden 6 ay sonra çalışma izni için başvurabilecekler. Bu insanlar, İçişleri Bakanlığı tarafından kendilerine kimlik belgesi verilen, ikamet ettikleri illerde çalışma hakkına sahip olacaklar. Suriyeli mülteci kardeşlerimizin çalışmalarını kısıtlayan bir başka alan ise çalıştıkları iş yerindeki toplam çalışan sayısının yüzde 10′unu geçemeyecekler.”

HDP’Lİ BELEDİYELER

“HDP başta olmaz üzere bütün siyasi partiler her kes demokrasinin imkanlarından istifade ediyor. Bu belediyeler hendek kazanlara yardım etsinler diye oy almadı. Bu belediye başkanlarını göreve getiren bölge halkı, kendilerine hizmet getirsinler diye oy verdi. Bu çukur siyasetine destek veren belediyeler, kendi seçmeninin istediklerini yerine getirmiyorlar. Öncelikli olarak sorumlulukları kendi seçmenleridir. Yasal meczuat çok açıktır. İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma açma yetkisi vardır. Bazı belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri görevden alındı. İmkanları bu yönde kullananlardan hesap sorulur, gereken yapılır.”

    :

    :

    :

    :

    "Kurtulmuş: "Suriyeli mültecilere çalışma izni kabineye sunuldu"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete