Üç ile gölge vekil

AKP’nin Afyon kampında konuşan Başbakan Davutoğlu, “Anayasa için önşartımız yok” dedi. Davutoğlu’nun AKP’nin milletvekili çıkaramadığı illere 2’şer milletvekili görevlendirdiğini açıklaması dikkat çekti.
AKP’nin Afyonkarahisar kampı, dün Davutoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Davutoğlu, yeni anayasa konusunda hem “Hiçbir önşartımız, önyargımız yok, her türlü tartışmaya açığız” dedi hem de başkanlık sistemi üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yıpratma çabaları karşısında dimdik duracaklarını söyledi. HDP’yi sert bir dille eleştiren Davutoğlu, “Üç beş terör şakşakçısına boyun eğmeyiz” dedi.

Muhalefet partilerinin anayasa tartışmalarını sadece başkanlık eksenine çekerek polemik konusu haline getirmeye çalıştığını söyleyen Davutoğlu, başkanlık sisteminin Cumhurbaşkanı’nın şahsı etrafında tartışılmasını “nezaketsiz bir tutum” diye niteledi. “Gelin tüm önyargılardan arınalım. Hiçbir önşartımız, hiçbir önyargımız yok, her türlü tartışmaya açığız” diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı’nın yıpratılması üzerinden siyaset yapılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Davutoğlu, “Bilinsin ki, biz bütün yıpratma çabaları karşısında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz” dedi.

Davutoğlu, şöyle devam etti: “Hele Meclis çatısı altında olan siyasetçilerin buna çanak tutması kabul edilemez. Terör örgütü sözcülüğüyle kendilerine siyasi bir güç devşireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde şiddeti bu kadar savunan bir tutum kabul edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde terör siyasetçiler tarafından böylesine teşvik edilemez, yüceltilemez. Türkiye’nin elini zayıflatmaya yönelik bu hamleler, taşeronlaşma ve piyon olma arzusunu da çok net göstermektedir. AK Parti, darbecilere ve vesayetçilere boyun eğmemiş, üç beş terör şakşakçısına hiç boyun eğmez.”

 

Başika yorumu

Başika kampıyla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, “Bu saldırılar, Türkiye’nin Musul’un hemen yanında oradaki kardeşlerimizle dayanışma için kurmuş olduğu ve iklim kampının korunmasına ilişkin aldığı tedbirlerin ne kadar haklı, ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyuyor. Askerlerimiz, Musul, Arap, Türk, Türkmen kardeşlerimizin kendi şehirlerini korumaları ve kurtarması için uluslararası çerçevede alınan kararlar bağlamında eğitim faaliyeti vermektedir. Irak’ın meşru güçleri geldiğinde kendilerine büyük memnuniyetle oradaki eğitim kampını tevdi ederiz” dedi.

Rusya’ya eleştiri Rusya’yı eleştiren Davutoğlu, Suriye hava sahasına girip sivilleri bombalayanların insanlıktan nasibini almadıklarını söyledi. Davutoğlu, “Afganistan tecrübesinden ders almayanlar, bir kez daha yakın tarihlerine bakmak durumundadırlar” dedi.

3 İLE GÖLGE MİLLETVEKİL

Kampa gelişleri sırasında trafik kazası geçiren AKP’li 4 kadın milletvekiline geçmiş olsun dileklerinde bulunan Davutoğlu, arkada ya da önde emniyet kemerinin kullanılmasının çok önemli olduğunu belirterek yurttaşlara çağrı yaptı. Davutoğlu, partinin milletvekili çıkaramadığı Hakkâri, Şırnak ve Tunceli’ye 2’şer milletvekili görevlendirildiğini açıkladı. Davutoğlu, 3. köprünün açılışının toplu nikâhla yapılacağını, köprünün yapımında çalışan bekâr işçilerin evlendirileceğini belirtti.

Kaynak: Emine Kaplan | Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Üç ile gölge vekil" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete