Kurtulmuş'tan Erdoğan'ın idam açıklamasına destek

Kurtulmuş: 'Cumhurbaşkanı ile aramızda idamlar konusunda görüş ayrığı yok.'
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan’da gerçekleşen idamlar hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında bir görüş ayrılığı olup olmadığı konusunda, “Hayır farklı şeyler. Cumhurbaşkanımız bir şey daha söyledi, ‘Bunları eleştirenler Sisi idamları karşısında niye sustular’ diye bir başka eleştiriydi o konu” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, NTV’de yayınlanan programda gündemi değerlendirdi. Türkiye-Rusya ilişkileri ve Suudi Arabistan’da gerçekleşen idamlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

-“BİZ İNSAN HAKLARINA VE ONURUNA SAYGILI BİR ORTADOĞU’DAN YANAYIZ”-

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginlikte, Türkiye’nin konumunun nasıl olacağı sorusunu şöyle değerlendirdi:

“Büyük fotoğraf, 91'den bu yana bölgedeki fay hatlarının giderek daha derinleştiği bir tabloyu ortaya koyuyor. ABD’nin Irak’ı işgali ile başlayan bir süreç. Maalesef iki fay hattı üzerinde ayrılıklar körükleniyor. Bunlardan birisi mezhep meselesidir birisi de etnik çatışmalardır. Biz bu bölgede iki fay hattı üzerinden de yeni kırılmalar yaşanmasını istemiyoruz. Ortadoğu halklarının ortak bir gelecek kurabilmesi mümkündür. Biz mezhebi ve etnik çatışmaların, farklılıkların mümkün olduğu kadar minimize edildiği, insan haklarına ve onuruna saygılı, müzakereye ve karşılıklı rızaya dayalı bir Ortadoğu düzeni kurulmasından yanayız.”

Suudi Arabistan’daki idamlar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında görüş ayrılığı olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Kurtulmuş, “Hayır farklı şeyler. Cumhurbaşkanımız bir şey daha söyledi, ‘Bunları eleştirenler Sisi idamları karşısında niye sustular’ diye bir başka eleştiriydi o konu. Bu konu ile ilgili değil. Biz kendi hukuk sisteminden idamı kaldırmış bir ülkeyiz. Türkiye olarak bizim idam konusunda tavrımız açıktır” diye konuştu.

-“TÜRKİYE VE RUSYA BU BÖLGENİN İKİ ÖNEMLİ ÜLKESİ”-

Rusya ile kriz durumunun aşılması için kısa vadede ne tür çalışmaların yapılacağının sorulması üzerine Kurtulmuş, “Türkiye üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmiş vaziyettedir. Biz bu krizi tırmandıran taraf olmayacağız. Rusya tarafı da kalıcı bir düşmanlık oluşturmak istemiyor. Keşke bu olay olmasaydı ama siyasette keşke diye bir şey olmuyor. Türkiye ve Rusya bu bölgenin iki önemli ülkesi. Stratejik iş birliği ilişkileri içerisinde olan iki müttefik ülke, böyle bir kriz üzerinden Rusların Türkiye'yi gözden çıkarabileceğini düşünmüyorum. Rusların bir takım yaptırımları, bir takım adımları olabilir. Sonuç itibariyle çok uzun vadeli bir rekabet, düşmanlık, karşıtlık ilişkisi içine girmeyeceklerini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Rusya’dan özür dilememe noktasındaki kararlılığının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, “Türkiye özür dileyecek bir pozisyonda değil. Dediğimiz yer sahada hiçbir çatışmanın olmadığı güllük gülistanlık bir toprak parçasından bahsetmiyoruz" dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Kurtulmuş'tan Erdoğan'ın idam açıklamasına destek" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete