Gökçek’in ‘muhafazakar konut’ hayaline yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in dönüşüm faaliyetlerinin devam ettiği üç bölgede ‘muhafazakar ailelerin tercih edeceği’ konut projesine Mimarlar Odası’ndan “Gökçek nefret suçu işliyor” çıkışı geldi.
MUHAFAZAKAR AİLELER  TERCİH EDECEK

Hıdırlık, Atıfbey ve İsmetpaşa bölgelerinin dönüşümü için kamulaştırmaların hızla sürdürüldüğünü belirten Gökçek, “Yıkım faaliyetlerinin devam ettiği burada Ankara konakları yapılacak. İki katı kesinlikle geçmeyen tek katlı, konaklar yapılacak. Bu da özellikle muhafazakar ailelerin tercih edeceği bir bölge olarak ortaya çıkacak” demişti.

‘NEFRET SUÇUDUR’

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Gökçek’in açıkladığı projeyle aleni bir şekilde nefret suçu işlediğini ve toplumu ikiye bölmeye çalıştığını söylerken, “Bu çok tehlikeli bir bakış açısı ve kent asla böyle söylemler üzerinden planlanamaz. Bu nefret suçu kapsamına girmektedir, hukukçularımızla gerekeni yapacağız. Kent, insanları bütünleştiren ortak yaşam alanıdır. Hıdırlıktepe’ye daha önce de helikopter konduracaktı, Nasreddin Hoca heykeli yapacaktı, projelerini unuttu galiba” diye konuştu.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Gökçek’in ‘muhafazakar konut’ hayaline yanıt" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete