​Sinan Oğan'dan kurultay açıklaması

Sinan Oğan: "Tarafımıza iletilen Olağanüstü Kurultay talep dilekçelerini MYK toplantısı sonrasında Genel Merkezimize sunacağız."
KARŞI GAZETE | ANKARA

MHP'DE KURULTAY İMZALARI TESLİM EDİLECEK


MHP Genel Başkan adaylarından eski Iğdır milletvekili  Sinan Oğan, MHP Lideri Bahçeli'ye olağanüstü kurultay kararını  bu haftasonu alması çağrısında bulundu.

"TBMM'DE EN KÜÇÜK GRUP OLDUK"

"MHP, 40 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en küçük grup haline gelmiş, bölücü örgütün siyasi uzantılarının dahi altına düşmüştür. TBMM’nin başkan vekilliğine PKK terör örgütüne desteğini açıkça ifade eden HDP’li bir başkan vekilinin oturmasını, bölücü siyasetin Gazi Türk Meclisini yönetmesini engelleyememiştir. İktidar umutlarımız azalmış, Türkiye’mizin istikbali hususunda endişelerimiz artmıştır." diyen Oğan, MHP'de yenilenme ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Parti tüzüğüne göre delegelerin olağanüstü kurultay ile genel başkan seçme yetkisinin olmadığını hatırlatan  ve bu uygulamanın değiştirilmesi gerektiğini belirten Oğan, şöyle konuştu:

"TÜZÜK DEĞİŞMELİ, DELEGELER OLAĞANÜSTÜ KURULTAYDA GENEL BAŞKAN SEÇEBİLMELİ"

"Ülkemize demokrasi getirme iddiasında olan bizler öncelikle bunu parti tüzüğümüze yansıtmak durumundayız. Mevcut tüzüğümüze göre delegelerimiz olağanüstü toplanıp partimiz tüzel kişiliğine son verme yetkisine sahipken, delegelerimiz olağanüstü toplanıp partimiz yönetim organlarını yenileme ve genel başkan seçme yetkisine sahip değiller. Bu garabetin değişmesi için partimiz tüzüğünün 63. Maddesinin de dahil olduğu değişikliklerin yapılması ve tüzüğümüzün demokratik standartlara kavuşturulması gerekmektedir".

"İMZA TOPLADIK AMA OLAĞANÜSTÜ KURULTAY ÇAĞRISINI BAHÇELİ YAPSIN"

Oğan, olağanüstü kurultay için gereken sayının çok  üzerinde noter onaylı dilekçenin toplandığını belirterek "Ancak olağanüstü kurultayımızın herhangi bir kırgınlık ve ihtilafa meydan vermeden Sayın Genel Başkanımız tarafından kendisine yakışan olgunluk ve sorumluluk duygusu içerisinde doğrudan Genel Merkezimizin kararı ile toplanmasının partimiz ve camiamız için daha hayırlı olacağına inanmaktayız" dedi.

"İMZALARI, MYK SONRASINDA GENEL MERKEZ'E SUNACAĞIZ"

Oğan, Bahçeli'ye Kızılcahamam’da bu haftasonu yapılacak Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında olağanüstü kurultayın toplanması için   karar alması çağrısı yaptı.  "Bu nedenle tarafımıza iletilen Olağanüstü Kurultay talep dilekçelerini MYK toplantısı sonrasında Genel Merkezimize sunacağız" diye konuştu.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Sinan Oğan'dan kurultay açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete