Günün Videosu

AKP'nin gündemi "kadın" değil "aile"

Meclis Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun AKP'li üyeleri alt komisyonların kurulmasını önerdi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP'NİN ALT KOMİSYON ÖNERİLERİ ŞAŞIRTTI...

Meclis Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun  ilk toplantısı yapıldı. Ancak kamuoyunun ve kadın örgütlerinin "kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini" öncelikli olarak ele alacağını beklediği komisyona, AKP'li üyelerin getirdiği alt komisyon teklifleri şaşırttı.

MECLİS'TE KOMİSYONLARI BASINA KAPATMA MODASI...

Sadece başlangıç bölümü basına açık yapılan komisyon toplantısında, sıra - sürekli olarak görev yapacak- alt komisyon önerilerinin görüşülmesine geldiğinde ise toplantı AKP'li Başkan Radiye Sezer Katırcıoğlu tarafından basına kapatıldı.

AKP'li başkanın basına yönelik bu tavrı muhalefet milletvekillerinin tepkisini çekti. Ancak muhalefetin itirazına rağmen toplantının ikinci bölümü basına kapalı devam etti.

AKP'NİN ÖNERİSİ ŞAŞIRTTI: "YURT DIŞINDAKİ GURBETÇİ AİLELERİN SORUNLARI ARAŞTIRILSIN"

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre toplantıda AKP’li üyeler "kırsalda kadının güçlendirilmesi" ve "yurt dışında yaşayan gurbetçi ailelerin sorunları"nın araştırılmasına yönelik iki alt komisyon kurulmasını önerdi.

CHP, KADIN CİNAYETLERİ VE CEZAEVLERİ İÇİN  ALT KOMİSYON İSTEDİ

CHP ise "kadına yönelik şiddet ile kadın cinayetlerinin" ve "cezaevindeki kadınlarla çocukların durumu"nun  araştırılmasına ilişkin iki alt komisyon kurulmasını istedi. Gerekçede 13 yıllık AKP iktidarı boyunca kadın hakları konusunda şiddet, cinayet, taciz, tecavüz başta olmak üzere, sürekli kötüye gidiş olmuştur.

CHP: "SUYA SABUNA DOKUNMAYAN RAPOR YAZMAK YERİNE AKTİF ÇALIŞMA YAPILMALI"

Kadınlar her an ölümle yüz yüze, korunmadan uzak, yaşam ve ölüm arasında bir hayat sürmeye çalışmaktadır. Devletin kendi koruması ve emaneti altındaki yerlerde bile kadınlarımız şiddete, tacize, tecavüze uğramaktadır.

Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) artık suya sabuna dokunmayan raporlar yazmak yerine, kadına yönelik şiddet konusunda daha aktif bir çalışma içerisine girmelidir” denildi.

HDP’li üyeler  ise  üç tane alt komisyon kurulması için komisyon başkanlığına önümüzdeki günlerde dilekçe vereceklerini bildirdi.

İTİRAZ GELDİ, KOMİSYONLAR HAFTAYA OYLANACAK...

Muhalefetten AKP’nin kurmak istediği komisyonlara itiraz gelince, alt komisyonların oylanması bir hafta sonra yapılacak toplantıya kaldı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin gündemi "kadın" değil "aile"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete