​CHP Sağlık Komisyonu Diyarbakır'da

CHP Sağlık Komisyonu üyeleri sokağa çıkma yasağında yaşanan sorunları yerinde inceleyecek.
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden sokağa çıkma yasağında yaşanan sorunları yerinde incelemek üzere CHP Sağlık Komisyonu üyeleri kentte geldi.

CHP'nin Sağlık Komisyonu üyeleri milletvekilleri Prof.Dr. Nurettin Demir, Dr. Niyazi Nefi Kara, Dr. Ali Şeker, Dr. Murat Emir, Dr. Çetin Arık ile Orhan Sarıbal, geldikleri Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde 2 Aralık'tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağındaki sorunları yerinden tespit etmek için temaslarda bulundu. İlk ziyaretini Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında yapan CHP heyeti görüşme ardından valilik önünde incelemeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Heyet adına açıklama yapan Prof.Dr. Nurettin Demir, sağlık çalışanları ve yöre halkına moral desteği ve olanları yerinde tespit etmek için Diyarbakır'a geldiklerini anlatırken, şöyle dedi:

"Bölgede yaşanan olaylar, bizleri çok tedirgin ediyor, üzülüyoruz. Olayları yerinde görmek incelemek için, özellikle halkımızın çektiği sıkıntıları ve sağlık çalışanlarının burada gece gündüz büyük bir emekle çalıştıklarını biliyoruz. Sağlıkçılara ve yöre halkına moral vermek açısında buraya geldik. Umut ediyoruz ve bekliyoruz bu savaşın bir an evvel bitmesidir. Dileğimiz, Türkiye'nin kısa sürede huzura kavuşmasıdır. Bunun için üzerimize düşen bir durum varsa el birliğiyle yapmak istiyoruz."

Bir gazetecinin, sokaklarda cenazelerin olduğu ve hala kaldırılmadığını iddialarını sorması üzerine Demir, "Böyle bir şeyin olmadığını duyup, tespit ettik. Ama sayın valimiz de bu konuda gereken her türlü yardıma hazır olduklarını illettiler" dedi. CHP heyeti Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği'ni ziyaret ederek, temaslarını sürdürecek.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​CHP Sağlık Komisyonu Diyarbakır'da" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete