Rusya: Türkiye Suriye'deki militanları desteklemeye devam ediyor

Rus savaş uçaklarının yılbaşından bu yana Suriye'de 1097 terörist hedefi vurduğu belirtildi.
Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, Rossiya 24'e demecinde Rus savaş uçaklarının Suriye'de terörist grupların güçlü olduğu alanlarda hava saldırıları düzenlemeye devam ettiğini belirtip yeni yılda düzenlenen saldırılarda Halep, Lazkiye, Humus, Şam, Deyr ez Zor, Haseke, Dera ve Rakka'da 1097 hedefin vurulduğu bilgisini verdi.



‘TERÖRİST GRUPLARIN PETROL TESİSLERİ VE SİLAH DEPOLARINA 311 SORTİ’

Rus jetlerinin Suriye'de 1 Ocak'tan beri 311 sorti gerçekleştirdiğini ve hava saldırılarında teröristlerin alt yapısının, petrol tesislerinin, silah depolarının ve militanlarının hedef alındığını söyleyen Rudskoy, bu saldırıların amacının Suriye ordusu ve ülkedeki 'vatansever' muhalif grupları desteklemek olduğunu kaydetti.


​Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarının yardımıyla son 1.5 ayda 150'den fazla kent ve köyün terörist gruplarından elinden geri alındığı bilgisini de veren Rudskoy, "Rusya'nın hava saldırıları sonucunda teröristler kayıp vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

‘SURİYE'DEKİ MİLİTANLAR TÜRKİYE ARACILIĞIYLA DESTEKLENMEYE DEVAM EDİYOR’

Rudskoy ayrıca uluslararası toplumun çabalarına karşın Suriye'deki militanların Türkiye aracılığıyla desteklenmeye devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Sputnik Türkiye

    :

    :

    :

    :

    "Rusya: Türkiye Suriye'deki militanları desteklemeye devam ediyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete