'Bu suça ortak olmuyoruz' diyen akademisyenler hedef gösterildi!

On Dokuz Mayıs Üniversitesi'nden yedi akademisyen, yerel bir haber sitesinde "OMÜ'deki hendekçi akademisyenler" denilerek hedef gösterildi.
Başta Cizre, Silopi, Sur olmak üzere bölgedeki sokağa çıkma yasakları, abluka ve çatışma halini protesto amacıyla "Bu suça ortak olmuyoruz" başlıklı bildiriye imza koyan On Dokuz Mayıs Üniversitesi'nde görev yapan yedi akademisyen, yeel bir ineternet sitesi tarafından hedef gösterildi. 

Barış İçin Akademisyenler Grubu'nun yayımladığı "Bu suça ortak olmuyoruz" başlıklı bildiriye imza koyan OMÜ'de görevli yedi akademsiyen, söz konusu internet sitesi tarafından, "İŞte PKK'nin OMÜ'deki hendekçi akademisyenleri" başlığıyla suçlandı. 

Aynı sitede bu akademisyenler için soruşturma açıldığı haberi de yayımlandı. Ayrıca OMÜ'nün eski Rektör Yardımcısı Prof. Mahmut Aydın'ın, yine bu akademisyenleri hedef gösteren açıklaması yer aldı. "Bu suça ortak olmuyoruz" başlıklı bildiriyi "bildiri müsveddesi" olarak niteleyen Prof. Aydın, "Akademisyen arkadaşlarımı da söz konusu bildiriye imza atan öğretim elemanlarıyla ilişkilerini gözden geçirmeye davet ediyorum" dedi. 



Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "'Bu suça ortak olmuyoruz' diyen akademisyenler hedef gösterildi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete