Bakanlıktan ‘Ayşe öğretmen’ avı

MEB, çatışmaları protesto eden eğitimcileri ayıklamak için belge topluyor. Hazırlanan genelgede belgelerin Teftiş Kurulu Başkanlığı’na gönderilmesi istendi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), bölgedeki çatışmaları protesto eden öğretmenler hakkında bilgi ve belge toplamaya başladığı ortaya çıktı. Hazırlanan genelgede, “Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini de bahane ederek boykot kararı almaları eğitim alma hakkının engellenmesi durumunu ortaya çıkarmaktadır” denildi ve gerekli bilgi ve belgelerin iletilmesi istendi. Bilgi ve belgelerin ulaştırılması istenen birim İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala’nın yönettiği Teftiş Kurulu Başkanlığı.

Bilgi ve belge toplama süreci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 Ocak’ta “Üniversiteler, okullar, hastaneler başta olmak üzere, kamu kurumları içinde görev yapanlardan terör örgütünün yanında yer alanların süratle ayıklanmasına ihtiyaç vardır” ifadelerini içeren talimatından sonra hızlandı.

MEB, çatışmalı bölgedeki öğretmenler ile ilgili harekete geçti. 2015 yılı sonunda tüm illere gönderilen genelgede, “Son zamanlarda bazı sendika ve konfederasyonların güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini bahane ederek boykot ve görevleri yapmama şeklinde eylem kararı almaları eğitim çağındaki bireylerin eğitim alma hakkının engellenmesi durumunu ortaya çıkarmaktadır” açıklaması yapıldı. Yazıda boykot kararının “sendikal hakların kullanımını aştığı” belirtildi. Genelgede, öğrencilerin eğitim hakkını engelleyen, öğrencileri ve velileri boykot etmeleri yönünde teşvik eden kamu görevlilerinin belirlenmesi istendi.

Kaynak: cumhuriyet.com.tr / Sinan Tartanoğlu

    :

    :

    :

    :

    "Bakanlıktan ‘Ayşe öğretmen’ avı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete