Beyaz bayrak da yaşaması için yetmedi

Cizre'de yaşayan Goran ailesi, ölümden kaçıp Düzce’de ikamet eden oğullarının yanına gitmek isterken 12 yaşındaki kızları Bişeng Goran’ı kaybetti. Bişeng’in, ailesiyle birlikte beyaz bayrakla otobüs terminaline giderken başından vurulduğu belirlendi.
25 gün önce sokağa çıkma yasağının ilanedilmesi ile operasyonların sürdüğüŞırnak’ın Cizre ilçesinde sivil ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. Ciezre’nin Cudi Mahallesi’nde yaşayan Goran ailesi, ilçeyi terk etmek isterken evlatlarını kaybetti. 

Beyaz bayraklarla mahalleden çıkan aralarından Goran ailesinin de olduğu 20 kişilik grup çatışmaların olmadığı Konak Mahallesi’ne geçerken iki mahallenin ortasına geldikleri sırada 12 yaşındaki Bişeng kafasından vuruldu. 

AMBULANS GELMEDİ

Kafasından vurulan Bişeng hastaneye götürülmek istendi ancak aranan ambulans gelmedi. Gruptan biri Bişeng’in amcasını aradı.

Yardım isteği için Cizre köprüsündeki polislere giden amca Ömer Goran, ‘yaralınızı kendiniz götürün’ cevabını aldı. Amca kendi aracıyla Bişeng’i Cizre Devlet Hastanesi’ne götürdü. Küçük çocuğun yolda hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Anne Goran mahalleyi tepeden gören bir noktadan ateş edildiğini söyledi. 

GÖÇ YOLUNDA VURULDU 

Bişeng’in abisi Abdurrahman Goran, “23 gündür sokağa çıkma yasağı var. Ben 23 gündür ailemi ikamet ettiğim ile getirmeye çalışıyorum. evlerini yaşadıkları yeri kolay kolay bırakamadılar, ha geldiler ha gelecekler, ikna edemedim. En son olaydan iki gün önce ikna edebildim. Bir otobüse atlayıp eşyaların hepsini bırakıp geleceklerdi” dedi. 

NUSAYBİN’DE BİR ÖLÜ 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmalarda bir kişi öldürüldü. Yaralanan bir kişinin de Mardin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı belirtildi. 

ANNE, BABA VE ÜÇ KARDEŞİNİN GÖZLERİ ÖNÜNDE VURULDU 

Ailesinin göçmeden önce yanlarına birkaç giyecek ve eşya almak için eve girip sabah döndükleri sırada vurulduğunu belirten Goran, “Beyaz bayraklarla ve diğer insanlarla beraber mahalleden çıkarken kardeşim nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla can verdi” ifadelerini kullandı. 

KARDEŞiMiN CENAZESiNi VERMiYORLAR 

Cenazenin sokağa çıkma yasağının sonuna kadar verilmeyeceğini öğrendiğini dile getiren abi acılarının daha da katlandığını belirtti.

Abdurrahman Goran, “Benim kardeşimin 12 yaşında suçsuz günahsız öldürüldüğü yetmiyormuş gibi bir de şimdi defnedemeyeceğimizi öğrendim. Kardeşime otopsi yapıldı, morgda bekliyor ve biz onu defnedemiyoruz. Gerekçe olarak da provokasyona zemin hazırlama ihtimali varmış. Bu nasıl bir acı bunu nasıl tarif edeyim. Sokağa çıkma yasağının bitmesini beklememiz gerekiyor. Kendi kız kardeşimin taziyesine gidemiyorum” dedi. 

AHİRETTE HESAPLAŞACAĞIM 

Adalete güvenmediğini ve suçluların bulunmayacağına inandığını belirten Goran, “Benim küçücük kız kardeşimin ne günahı vardı. Mevcut adalete güvenim yok ama ahirette bunlara sebep olanlara tek tek hesap soracağım. Berkin Elvan olayındaki gibi katiller bulunmayacak, suçlular bedel ödemeyecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: Özgür Düşünce Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Beyaz bayrak da yaşaması için yetmedi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete