​Ethem Sarısülük davası yeniden başlıyor

Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında açılan dava Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülecek.
Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında açılan dava Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülecek. Güvenlik gerekçesiyle Aksaray’a nakledilen dava bugün görülecek.

Ankara’daki Gezi Parkı direnişinde polis memuru Ahmet Şahbaz’ın açtığı ateş sonucu yaralanıp hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin dava yeniden görülmeye başlanacak. Güvenlik gerekçesiyle Aksaray’a nakledilen dava, buradaki Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmaya daha önce tahliye edilen Ahmet Şahbaz’ın SEGBİS sistemiyle katılması bekleniyor.

Dava ile ilgili olarak Aydınlık’a konuşan Sarısülük ailesinin avukatı Murat Yılmaz, avukatlar olarak Aksaray’a toplu şekilde gideceklerini belirterek, “Ahmet Şahbaz’ın duruşmaya getirtilmesini ve tekrar tutuklanmasını isteyeceğiz. Bu dosyanın Aksaray’a gönderilmesi siyasi iktidarın emriyle yapıldı. Birçok dava güvenlik nedeniyle Ankara’ya alınırken bu dava güvenlik gerekçesiyle Ankara’dan Aksaray’a gönderildi” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "​Ethem Sarısülük davası yeniden başlıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete