KDHC'nin denediğini açıkladığı hidrojen bombası nedir?

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, hidrojen bombasına sahip olduğunu ve bombayı test ettiğini söyledi. Bu bombanın atom bombasından çok daha güçlü olduğu biliniyor.
Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, minyatür bir hidrojen bombasını patlatarak, sahip olduğu bombaları test ettiğini açıkladı. Bombanın patlaması ABD, Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde sarsıntısı sebebiyle hissedildi.

Yapay depreme sebep olan hidrojen bombasının, atom bombasından çok daha güçlü olduğu biliniyor. Hidrojen bombası, nükleer fisyon ve füzyon aşamalarına sahip olan iki aşamalı bir bomba. Bu bomba, başlangıçta sıradan bir nükleer bomba gibi fisyon reaksiyonuyla ilk patlamayı gerçekleştirirken, bu patlama trityum ve döteryum isimli hidrojen izotoplarının bir araya gelerek gerçek patlamanın yaşanmasını tetikliyor.

İKİ VEYA DAHA FAZLA ATOMUN BİRLEŞMESİ



Fisyon ile füzyon arasındaki farksa, fisyonda atom daha küçük parçalara bölünürken, füzyonda iki veya daha fazla atomun birleşmesi. Bu birleşme sırasındaysa atomun kütlesinin bir kısmı enerjiye dönüşüyor. Füzyonun, yıldızların enerji kaynağı olan reaksiyon olduğu biliniyor.


KDHC geçmişte nükleer silaha sahip olduğunu gösteren denemeler yapmış olsa da, hidrojen bombasının kat kat daha güçlü olduğu biliniyor. KDHC'nin küçük bir hidrojen bombası denemesininse ülkenin füzelere yerleştirebileceği boyutlarda hidrojen bombaları geliştirebildiğini gösterdiği duyuruluyor.

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "KDHC'nin denediğini açıkladığı hidrojen bombası nedir? " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete